Po dramatické finálové koncovce vybojovali mladší žáci a žačky TK Agrofert Prostějov titul na mistrovství České republiky družstev. V rozhodujícím utkání smíšené družstvo porazilo po velkém boji 5:4 pražskou Spartu, když o majiteli titulu rozhodovala až závěrečná čtyřhra. „Opět se potvrdilo, že ve výchově mladých hráčů patříme mezi absolutní domácí špičku,“ těšil výsledek Petru Černoškovou, šéfku prostějovských tenisových projektů.

Ve čtvrtfinále družstvo porazilo Třebíč 9:0, když tenisté a tenistky neztratili ani set. Podobně snadno si Prostějov v semifinále poradil s Přerovem. Po výsledku 8:1 postoupil do závěrečného souboje o titul, v němž čekaly naděje pražské Sparty. Favorizovaní Pražané se rychle ujali vedení 3:0, zástupci prostějovského klubu ale dokázali utkání vyrovnat a nerozhodné skóre vydrželo také po úvodních čtyřhrách. Rozhodovala až ta poslední, v níž pár Šupová, Slaměníková vyhrál rozhodující super tie-break.

„Bylo to opravdu neuvěřitelné. Sparta měla extrémně silnou sestavu, my jsme od začátku šampionátu sázeli na týmový výkon a to se ve finále vyplatilo. Celé družstvo si neuvěřitelně sedlo, táhlo stejným směrem. Všichni se povzbuzovali a dočkali se odměny. Emoce po zápase byly opravdu veliké. Je to pro nás hodně cenný úspěch,“ hodnotil mistrovství kapitán výběru Tomáš Kajlík.

 

Finále mistrovství České republiky družstev mladších žáků:
TK Agrofert Prostějov – TK Sparta Praha 5:4
Výsledky jednotlivých utkání: Dujka – Krejčí 4:6, 2:6, Wirgler – Kusý 3:6, 1:6, Šupová – Hettlerová 1:6, 3:6, Slaměníková – Kovačková 6:1, 6:3, Sloboda – Ladman 7:5, 6:4, Fedor – Novák 6:2, 6:3, Dujka, Wirgler – Krejčí, Kusý 1:6, 6:7, Sloboda, Fedor – Ladman, Techlovský 6:1, 6:0, Šupová, Slaměníková – Hettlerová, Ječmínková 6:4, 3:6, 1:0.