Když tenisový turnaj ve čtyřhře neregistrovaných PROSTĚJOV CUP před deseti lety vznikl, šlo o malou lokální událost pro omezený počet místních nadšenců na pár kurtech skromného areálku, a navíc teprve hledající svůj název. Současnost? Z celorepublikově vyhlášeného sportovního podniku je kolos každoročně konaný v nádherném profi areálu TK Prostějov a mající takovou herní i organizační úroveň, která jej řadí na vrchol nejen v tuzemsku, ale také za hranicemi!

Na jubilejní desátý ročník byla letos upřena tím větší pozornost, že loni veškerou snahu doslova zdevastovalo nepříznivé počasí v podobě silného vytrvalého deště. Pořadatelský štáb se však přes tenhle úder osudu – samozřejmě po překonání prvotního zklamání – brzy přenesl, aby okamžitě začal pracovat na návratu k normálu. Díky tomu se nešťastně přerušený věhlas PROSTĚJOV CUPU podařilo obnovit v naprosto parádním stylu.
„Dlouhodobé přípravy i sama organizace desátého ročníku turnaje nás s Pupou Dosedělem a dalšími parťáky stály obrovské úsilí i spoustu energie. Zvlášť po smolně propršeném loňsku a vzhledem k dlouhé nejistotě kvůli proticovidovým opatřením. Nakonec to ale stálo za to, všechno dobře dopadlo a můžeme být šťastní. Udělali jsme naprosté maximum a věřím, že všichni účastníci odjížděli domů spokojení. Jejich četné pochvaly se poslouchaly hodně dobře, to musím přiznat,“ oddechoval po večerním konci celodenního zápasového maratonu vyčerpaný, leč vrcholně spokojený Martin Krupička.
Hlavní organizátor trvale dává do zajištění tenisového klání, jehož je duchovním i praktickým otcem, celé své srdce, um a prostě všechno. V kooperaci s úzkým okruhem spolupracovníků dokáže pokaždé zajistit široké, přitom nesmírně kvalitní startovní pole účastníků čítající několik desítek párů. Tentokrát jich dorazilo čtyřicet a podstatnou část jako obvykle tvořili dřívější závodní hráči, čímž se level mnoha utkání bez přehánění blížil turnajům ITF. Navíc aktéři měli tradičně k dispozici tolik vynikajícího jídla i pití, že v srdci Hané strávili po veškerých stránkách další výjimečný den.
„Obrovské díky patří vedle účastníků pochopitelně všem partnerům v čele s titulárními, tedy městem Prostějov a společnostmi Neuklouzni.cz, JS Phone či Hrajme fér – sport je fajn. Pomáhají nám k tomu, aby PROSTĚJOV CUP mohl být tak špičkovou sportovní akcí. Jmenovitě chci poděkovat Milanu Kolářovi za perfektně navázanou novou spolupráci, Božence Sekaninové i dalším představitelům města za dokonalou spolupráci pokračující, manželům Černoškovým za opětovné poskytnutí nádherného areálu TK, Františku Prášilovi za nepřerušenou podporu navzdory jeho zdárně překonané těžké životní situaci, Ondrovi Remencovi za pomoc při pořádání turnaje, mému věrnému parťákovi Pupovi Dosedělovi za společné organizování celého náročného projektu, firmě Alika Čelčice za věnování svých produktů. A samozřejmě své rodině, která mi pomohla nachystat dobroty do přebohatého menu,“ nechtěl Krupička na nikoho důležitého zapomenout.
Odměnou mu byla nejen výše zmíněná spokojenost téměř stovky zúčastněných, ale též vnitřní satisfakce ze zúročení celoroční přípravné dřiny. Navíc umocněná vytouženým triumfem domácí dvojice. „Pomyslnou třešničkou na dortu určitě je vítězství našeho Stani Husaříka, mého osobního favorita. Letos si k sobě vzal vynikajícího spoluhráče Dana Trčku a konečně protrhl mnoho roků trvající marné dobývání zdejšího titulu. Gratulace však patří nejen těmto dvěma klukům, ale úplně všem, kteří si naše kulaté jubileum společně užili. Za rok na viděnou,“ zdůraznil Krupička.
Což plně platí i pro Večerník, hrdého mediálního partnera PROSTĚJOV CUPU!


CO ŘEKLI VÍTĚZOVÉ...

Stanislav Husařík (Prostějov):
„Měl jsem výborného spoluhráče a taky můj výkon byl mnohem lepší než v minulých letech. Řekl bych, že mi tady vždycky během play-off postupně docházely síly a následně odcházela i hlava. (smích) Dneska se mi ale nic takového nestalo, celý turnaj jsem se cítil skvěle. Parťák mě držel, společně jsme se zlepšovali zápas od zápasu a ve vyřazovacím pavouku předváděli hodně kvalitní tenis.“

Daniel Trčka (Prostějov):
„Nikdo z nás tady od loňského října dlouhé měsíce nehrál žádné zápasy, ani já. Tím byl turnaj dost nevyzpytatelný a my jsme ho prostě zvládli nejlíp, hlavně ten závěr. Jak řekl Staňa, postupně jsme se zlepšovali, sehrávali, přicházeli na nové finty. A v semifinále i finále naše forma vygradovala, cítili jsme blízkost celkového vítězství a tvrdě šli za ním.“

 

cesta stanislava husaříka k triumfu na prostějov cupu

rok       spoluhráč             výsledek
2014   Jakub Švandera   Semifinále
2015   Daniel Malý          Semifinále
2016   Radim Janíček     Semifinále
2017   Tomáš Jeřábek    Semifinále
2018   Tomáš Jeřábek    Osmifinále
2019   David Bolek         Čtvrtfinále
2020 - N*
2021   Daniel Trčka        Vítězství
* loni turnaj zrušilo nepříznivé počasí.