Slavnostní zahájení světového šampionátu tenisových družstev proběhlo v prostějovském areálu. Na ploše kurtu číslo 1 popřál nastoupeným družstvům hodně štěstí hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek, prostějovský primátor František Jura nebo prezident Českého tenisového svazu a prezident Tennis Europe Ivo Kaderka. Nechyběla ani ambasadorka mistrovství Lucie Šafářová.

„Přeji vám dobrou formu. Jsem přesvědčený o tom, že uvidíme špičkové zápasy od všech týmů. Věřím, že u nás strávíte krásný týden, na který budete vždy vzpomínat v dobrém,“ řekl hejtman Suchánek.

V podobném duchu se nesla zdravice primátora Prostějova, který je velkým sportovním fanouškem. „Přeji týmům hodně sil, protože šampionát je vždy hodně náročný. Každému rovnoměrně kousek potřebného štěstí a ať vyhraje ten nejlepší,“ prohlásil první muž pořadatelského města.

K startujícím promluvila také bývalá čtvrtá hráčka ženskéh6o světového žebříčku Šafářová, která mistrovství do 14 let před časem sama vyhrála. „Bylo to na samotném začátku pozdější kariéry, přesto si pamatuji, jak to bylo náročné a přitom krásné. Vyhrát týmovou soutěž a podělit se o radost se spoluhráčkami je něco speciálního. Všem bych přála, aby to někdy zažili,“ uvedla Šafářová.

 

nahled 31 wjtf divky