Skvěle! Mladá prostějovská tenistka Anna Sisková vybojovala čtvrtou letošní trofej, ve 20 letech získala už devátý vavřín ze čtyřhry. Pro titul si dokráčela s parťačkou Justinou Mikulskyteovou, se kterou ve finále estonského Parnu porazila dvojici Bhosaleová - Kempenová 6:7(5), 6:3, 10:5. Z úspěchu se mohla těšit i ve dvouhře, když postoupila až do finále. Poprvé po dvou a půl letech slaví deblový titul i další člen TK Agrofert Roman Jebavý. Zkušený český tenista a jeho tradiční parťák Igor Zelenay na challengeru Svijany Open v Liberci zvládli finálový duel proti páru Blancaneaux, Janvier, který porazili 6:2, 6:7(6), 10:5.

Anna Sisková svůj vůbec první debl na ITF odehrála čtrnáct dní po čtrnáctých narozeninách. Trvale se však na okruhu usadila o tři roky později, kdy už dosáhla na první dvě finála, v Bukurešti dokonce slavila titul. Od té doby do dnešního dne posbírala dalších sedm, včetně toho v Olomouci na „šedesátce“, kdy s parťačkou Jessie Aneyovou za čtyři utkání přišly o pouhopouhých dvanáct gamů!

Na skvělou formu mladá Češka navázala také tento týden v estonském Parnu. S parťačkou Justinou Mikulskyteovou nejprve přehrály dvojici Bachmutkinová, Malyginová, poté bez boje přešly do semifinále. V něm smetly debl Cengizová Greyová. Mohly se tak soustředit na sobotní finále. Třetí nasazené v úvodním setu vybojovaly brejk na 5:4, set však nedopodávaly a nakonec se šlo do zkrácené hry. Česko-litevská dvojice po stavu 0:3 vedla 5:3, závěrečné čtyři míčky setu však patřily soupeřkám. Pro Siskovou s Mikulskyteovou se navíc ani druhá sada nevyvíjela dobře. Od stavu 6:7, 1:3 ovšem získaly zbývajících pět gemů setu, zásluhou čehož si vynutily super tiebreak. V něm prohrávaly 1:3, a i když soupeřky později stáhly manko 5:3, tak Anna Sisková s Justinou Mikulskyteovou mohly začít slavit.

Velmi náročný zápas čekal na Siskovou v estonském Parnu ve finále dvouhry. Prostějovská tenistka se střetla s domácí hvězdou a 80. hráčkou světa Kaiou Kanepiovou, které sice srdnatě vzdorovala, ale nakonec prohrála ve dvou setech 5:7, 4:6.

Roman Jebavý poprvé po dvou a půl letech slaví deblový titul. Zkušený český tenista a jeho tradiční parťák Igor Zelenay na challengeru Svijany Open v Liberci zvládli finálový duel proti páru Blancaneaux, Janvier, který porazili 6:2, 6:7(6), 10:5. Česko-slovenská dvojice už vedla 6:2, 5:3, v desátém gamu navíc při vlastním podání měla mečbol, který nezužitkovala. Jebavý se Zelenayem ve zkrácené hře měli dvakrát minibrejk navrch, za stavu 6:5 na returnu dokonce mečbol, závěr tiebreaku ovšem nezvládli. Třetí nasazený debl se plně zkoncentroval na super tiebreak, ve kterém získal čtyři minibrejky. Podruhé v kariéře tak dokráčel pro společnou trofej.

Další prostějovská hráčka Tereza Smitková (387.) si na další finále dvouhry bude muset počkat. V semifinále v polské Bydhošťi nestačila na Němku Nastasju Marianu Schunkovou (684.) po setech 2:6, 3:6.