Největší titul v kariéře získal prostějovský tenista Zdeněk Kolář na turnaji v polském Štětíně. Ve finále podniku s dotací 132 280 eur dokázal porazit domácího Kamila Majchrzaka a do světového žebříčku ATP získal 125 bodů.

„Moc si toho vážím. Byl to skvělý týden. Fyzicky jsem se cítil skvěle, všechno vycházelo optimálně. Dařilo se mi vše, na co jsem sáhl. I kvůli tomu jsem neztratil ani set. Vážně můžu být spokojený,“ radoval se z velkého úspěchu Kolář.

Čtyřiadvacetiletý tenista v rozhodujícím duelu udolal domácího favorita Kamila Majchrzaka po dvou hodinách a devíti minutách. Kolář odvrátil v prvním setu za stavu 5:6 hned pět setbolů při svém podání, posléze skvěle zvládl klíčový tiebreak. Ve druhém dějství se český reprezentant propracoval k vedení 4:2, které ale vzápětí ztratil. Duel tak nakonec uzavřel čistou hrou na returnu ve dvanáctém gemu. „Bylo to hodně vyrovnané, v rozhodujících výměnách jsem udržel klid, proto se mi podařilo uspět,“ poznamenal tenista.

Zástupce prostějovského klubu oslavil třetí titul kariéry a díky triumfu se výrazně posune ve světovém pořadí. V novém vydání bude na 149. pozici, což znamená posun o šestatřicet příček.

VÝSLEDKY DO MUSTRU:

MUŽI

Štětín – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Veselý (5) 7:6, 6:3; Lehečka – De Jong (Nizozemí) 6:7, 6:3, 6:7; Kopřiva – Cias (Polsko) 2:6, 6:4, 4:6. 2. kolo: Kolář – Clarke (V.Británie) 6:1, 6:1. Čtvrtfinále: Kolář – De Jong (Nizozemí) 6:2, 6:3. Semifinále: Kolář – Kuhn (Španělsko) 7:5, 2:2 skreč. Finále: Kolář – Majchrzak (Pol.) 7:6, 7:5.