Osmifinále bylo maximem českých tenistek na turnaji v Indian Wells. Přes čtvrté kolo se nedostala ani jedna, Petra Kvitová navíc po porážce s Běloruskou Viktorii Azarenkovou ukončila sezónu.

„Byl to vyčerpávající rok. Moje tělo je vyčerpané. Proto končím sezónu už teď, abych měla pár týdnů navíc na oddych a vyléčení všech bolístek. Vyhrála jsem jeden turnaj, to je fajn. Ale celkově byly předchozí sezóny lepší než tady. To se prostě během kariéry stane,“ uvedla Kvitová.

Ve třetím kole skončila také nasazená jednička Karolína Plíšková. Ta prohrála s

Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou. „Kvůli větru jsem se nemohla spolehnout na servis. Podmínky byly hodně náročné, lépe se se nimi vyrovnala soupeřka,“ uznala Plíšková.

Barbora Krejčíková sice došla do osmifinále, v něm však nestačila na Španělku Paulu Badosaovou. „Byla to pro mě nová a dobrá zkušenost. Příští ročník se už bude hrát v tradičním jarním termínu a já se vrátím silnější,“ prohlásila Krejčíková.

 

ŽENY

Indian Wells – WTA Tour

Dvouhra – 3. Kolo: Krejčíková (3) – Anisimovová (USA) 6:2, 6:3; Karolína Plíšková (1) – Haddadová Maiaová (Brazílie) 3:6, 5:7; Kvitová (7) – Azarenková (27-Bělorusko) 5:7, 4:6, Osmifinále: Krejčíková – Badosaová (21-Španělsko) 1:6, 5:7.