Ani na pátý pokus se v průběhu sezóny nedostal Vít Kopřiva do turnajového finále. Na antuce v peruánské Limě byl nad jeho síly Chilan Nicolas Jarry, který v průběhu zápasu neztratil ani jednou své podání. Prostějovský tenista naopak třikrát ztratil servis.

 

„Nedokázal jsem chytit rytmus. Na kurtu to bylo docela trápení, umím hrát lépe. Někdy se to tak sejde. Soupeř nekazil, byl trpělivý a současně dokázal v důležitých situacích přitlačit. Vítězství si zasloužil,“ přiznal Kopřiva, který se po postupu do semifinále vrátil do světové dvoustovky.

Dalším prostějovským hráčům se nedařilo. Jiří Lehečka a Zdeněk Kolář prohráli ve francouzském Brestu v 1. kole a stejně dopadl Jiří Veselý v německém Ismaningu, kde byl druhým nejvýše nasazeným hráčem turnaje. Hned na úvod halového challengeru ale roli favorita a skončil už v prvním kole. V něm na domácího Maximiliana Marterera (204.). Souboj levorukých tenistů prohrál příbramský rodák za hodinu a 31 minut poměrem 6:7(8) a 4:6. V prvním setu smazal Čech na extrémně rychlém koberci manko brejku, v tiebreaku ale neproměnil ani jeden ze dvou setbolů. O výsledku druhého setu rozhodlo jediné Veselého ztracené podání hned z úvodního gamu. 

 

MUŽI

Ismaning – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Veselý (2) – Marterer (Německo) 6:7, 4:6.

Lima – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva – Olivo (Argentina) 6:1, 4:6, 6:3, Pospíšil – Collarini (Argentina) 1:6, 4:6. 2. kolo: Kopřiva – Wild (6-Brazílie) 6:4, 6:3. Čtvrtfinále: Kopřiva – Vera (Chile)

Brest

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Gasquet (3-Francie) 2:6, 4:6; Kolář – Rune (Dánsko) 3:6, 3:6.