Český národní tým žen závěrečných zápasů tenisového Poháru Billie Jean Kingové nepostoupil, přestože měl v Praze výhodu domácího prostředí. Výběr Petra Pály skončil svoji cestu za úspěchem už v základní skupině. Po těsné výhře nad Německem prohrál se Švýcarskem a obsadil druhou příčku. V obou případech rozhodovala za stavu 1:1 čtyřhra, do semifinále postoupily Švýcarky.

„První krok jsme zvládli, bylo ale jasné, že ten druhý bude nesmírně obtížný. Bohužel se nám nepodařilo postoupit. Belinda Bencicová měla excelentní den a byla to ona, kdo nás vyřadil,“ uznal kvalitu švýcarské jedničky a olympijské vítězky kapitán českého výběru Petr Pála.

Jedničkou týmu byla Barbora Krejčíková. V singlu nezískala ani bod, když kromě Bencicové nestačila ani na Němku Angelique Kerberovou. V obou případech prohrála ve třech setech. „Jsem smutná, že jsem týmu nepomohla ve skupině víc, ale všechny holky, co tu hrají, mají větší zkušenosti,“ uvedla zklamaně Krejčíková.

Za nerozhodného stavu o rozhodující bod v zápasech usiloval pár Kateřina Siniaková, Lucie Hradecká. Krejčíková, kterou limitovalo zdraví, debly vynechala. Narychlo určený pár vydřel celkové vítězství v prvním střetnutí, na Bencicovou a Teichmannovou ale nestačil a padl po dvou setech. „Soupeřky dobře servírovaly a skoro k ničemu nás nepustily. Byly aktivní a nám to o pár míčů nevyšlo. Pořád jsme dotahovaly. Hrozně to mrzí, snažily jsme se dělat všechno možné, ale nebyl to náš den,“ posteskla si Siniaková. 

 

ŽENY

BJK Cup 2021 - Praha

Česko – Německo 2:1 (výsledky jednotlivých utkání: Vondroušová – Petkovicová 6:1, 6:3, Krejčíková – Kerberová 7:6, 0:6, 4:6, Hradecká, Siniaková – Friedsamová, Niemeierová 6:4, 6:7, 10:8)

Česko – Švýcarsko 1:2 (výsledky jednotlivých utkání: Vondroušová – Golubicová 6:4, 6:2, Krejčíková – Bencicová 6:7, 4:6, Hradecká, Siniaková – Teichmannová, Bencicová 3:6, 3:6)