Pouze do čtvrtfinále na challengeru v německém Eckentalu postoupil prostějovský tenista Jiří Veselý. Dvojka turnaje nestačila na šestého nasazeného Cressyho ze Spojených států, který zvládl lépe těsné koncovky obou setů.

„Bylo to pokaždé naprosto vyrovnané až do zkrácené hry. Ani jeden tie-break mi bohužel nevyšel. V rozhodujících okamžicích jsem se nemohl spolehnout na servis, což je v takových situacích klíčové,“ posteskl si Veselý.

Mezi nejlepší osmičku se dostal také Zdeněk Kolář v Bergamu. Pak narazil na nejvýše nasazeného Slováka Molčana. Prostějovský tenista měl šanci překvapit především v první sadě, v níž vedl 4:1, pak ale prohrál pět her v řadě. „Rozhodně se nedá říct, že bych byl bez šancí. Příležitost uspět tady byla. Od poloviny prvního setu ale začal hrát soupeř lépe a na to jsem nedokázal patřičně zareagovat,“ poznamenal Kolář.

Dalším zástupcům TK Agrofert se příliš nedařilo. Vít Kopřiva prohrál v ekvádorském Guayaquilu s pátým nasazeným Argentincem Cerundolem ve třech setech. Svrčina na Tenerife nestačil na zkušeného Lopeze ze Španělska. Ve 2. kole v Bergamu pak skončil na raketě Džumura z Bosny Jiří Lehečka.

 

MUŽI

Guayaquil - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva – Cerundolo (5-Argentina) 7:5, 2:6, 3:6.

Eckental – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Veselý (2) – Forejtek 6:1, 5:7, 7:5. 2. kolo: Veselý – Vavassori (Itálie) 6:4, 6:1. Čtvrtfinále: Veselý – Cressy (6-USA) 6:7, 6:7.

Bergamo – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář (6) – Kukuškin (Kazachstán) 6:3, 6:1; Lehečka – Grenier (Francie) 6:3, 7:5; Kolář – O´Connell (Austrálie) 5:7, 7:6, 7:5; Lehečka – Džumur (8-Bosna-Hercegovina) 4:6, 4:6. Čtvrtfinále: Kolář – Molčan (1-Slovensko) 4:6, 4:6.

Tenerife  - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Lopez (2-Španělsko) 4:6, 6:1, 4:6.