Olympijské vítězky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková i v závěru sezóny ukázaly, že jsou nejlepším párem v tenisové čtyřhře. V Mexiku vyhrály soutěž na Turnaji mistryň a během celého turnaje ztratily pouhé dva sety.

„Je úžasné, jak se nám celý týden povedl. Obě jsme hrály dobře, udržovaly jsme si týmového ducha a bojovaly. Naprosto skvělým způsobem jsme ukončily neuvěřitelnou sezónu,“ radovala si Siniaková, která rok zakončí na pozici světové deblové jedničky. Společně s Krejčíkovou vyhrála dva grandslamy a také olympiády, navíc po boku Jeleny Ostapenkové ovládla turnaj v Moskvě a právě díky tomu je v žebříčku WTA první.

Ve finále Češky porazily pár Sie Šu-wej, Mertensová ve dvou setech. V posledním utkání ve skupině a v semifinále přitom musely o vítězství bojovat v rozhodujícím super tie-breaku. „Lepšily jsme se zápas od zápasu a to nejlepší si schovaly na poslední utkání. Máme za sebou parádní měsíce a titul jsme si zasloužily,“ pronesla Krejčíková. „Věřím, že příští rok budeme hrát stejně dobře a že se zase kvalifikujeme na Turnaj mistryň. Jsme dobré duo, těším se na další věci, které spolu zažijeme,“ dodala.

Krejčíková, která na Turnaji mistryň hrála také dvouhru, při převzetí ceny připomněla, že trofej tenistky převzala ve speciálním termínu. „Když jsem se podívala na internet a viděla, že doma všichni oslavují 17. listopad, řekla jsem si, že by bylo pěkné připomenout tento důležitý den oslav svobody i lidem mimo Českou republiku,“ vyznala se tenistka, která přímo na centrálním kurtu rozplakala předávající Martinu Navrátilovou. „Aby všichni rozuměli, co se tehdy dělo, máme tu Martinu Navrátilovou, která byla donucena emigrovat z Československa kvůli režimu, který u nás tehdy byl,“ připomněla Krejčíková, po jejímž proslovu si osmnáctinásobná grandslamová šampionka utírala z očí slzy. (lv)

ŽENY

Gaudalajara – Turnaj mistryň

Čtyřhra – základní skupina: Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Fichmanová, Olmosová (8-Kanada/Mexiko) 6:4, 6:1, Krejčíková, Siniaková – Sie Šu-wej, Mertensová (3-Tchaj-wan/Belgie) 6:3, 6:1; Krejčíková, Siniaková – Guarachiová, Krawczyková (6-Chile/USA) 5:7, 7:6, 10:7. Semifinále: Krejčíková, Siniaková – Melicharová, Schuursová (4-USA/Nizozemí) 3:6, 6:3, 10:6. Finále: Krejčíková, Siniaková  – Sie Šu-wej, Mertensová 6:3, 6:4.