Tenista Zdeněk Kolář oslavil v australském Traralgonu zisk čtvrtého deblového titulu na okruhu challenger společně s Manuelem Guinardem. Česko-francouzská dvojice zvládla i náročný závěr turnaje, kdy semifinále i finále odehrála v jediném dni. „Nebylo to snadné, ale zvládli jsme to. Čtyřhra přece jen není fyzicky tak náročná jako dvouhra,“ uvedl Kolář.

Vítězové nejprve porazili domácí dvojici Puttergilla se Sweenym po setech 6:4, 2:6, 10:7 a v pozdějším finále si poradili se čtvrtými nasazenými Švýcary Hüslerem a Strickerem, které turnajové trojky porazily 6:3, 6:4.

Vítězný vstup do sezóny oslavila také Kateřina Siniaková, která potvrdila roli světové deblové jedničky a po boku Američanky Bernardy Peraové ovládla turnaj kategorie WTA 250 v australském Melbourne. Ve finále Siniaková narazila na další Češku, a to Terezu Martincovou, která pro tento turnaj utvořila dvojici s Egypťankou Majar Šerifovou. Favorizované duo Siniaková, Peraová se na titul pořádně nadřelo, závěrečnou bitvu získalo po setech 6:2, 6:7, 10:5. „Byla to hodně velká dřina. A současně skvělá příprava před Australian Open,“ poznamenala Siniaková.