Stejně jako v minulé sezóně budou volejbalistky VK Prostějov i během nadcházejícího ročníku 2023/24 hrát třetí nejvyšší evropský pohár klubů, tedy Challenge Cup. Dokážou navázat na svou vynikající jízdu až do čtvrtfinále? To se teprve uvidí, ovšem středeční slavnostní los jim byl vcelku nakloněn.

V osudí letošního Vyzývacího poháru žen bylo dohromady 54 týmů, z nichž 32 včetně vékáčka bylo nasazeno. Což znamenalo, že deset družstev z nasazených bude mít štěstí a pro 1. kolo soutěže dostane volný los s přímým postupem do 2. dějství. Prostějovský mančaft právě takové štěstí měl, v říjnových termínech si užije zápasový klid a v Evropě bez boje projde mezi dvaatřicet nejlepších kolektivů.

Na koho pak Hanačky narazí ve druhé rundě, jejíž střetnutí jsou na programu během listopadu? Na postupujícího ze dvojice PAOK Thessaloniki (Řecko) – Olympiada Nikósia (Kypr). „Řekl bych, že los Challenge Cupu byl pro nás docela příznivý, určitě si nemůžeme stěžovat. Jdeme přímo do druhého kola a tam podle mě s hodně vysokou pravděpodobností narazíme na řecký tým, proti kterému to takhle podle prvotních odhadů nevidím nijak beznadějně,“ řekl generální manažer VK Miroslav Čada.