Mládežnické volejbalistky VK Prostějov mají za sebou úvodní tréninkové dny v přípravě na nový soutěžní ročník 2023/2024. Juniorky i kadetky začaly v úterý 1. srpna a žákyně odstartovaly ve čtvrtek 3. srpna, zahajovací fáze proběhla shodně v domácích podmínkách.

„Zatím trénujeme převážně v hale Národního sportovního centra PV, využíváme ale také nedalekou posilovnu v areálu Letní haly TK PLUS a občas jdeme i ven, zaběhat si do lesoparku Hloučela nebo zahrát beach,“ popsal šéftrenér mládeže ve vékáčku Aleš Novák.

Prostějovské naděje se v prvotní fázi přípravného období hodně věnují kondici, zároveň však hned od počátku pracují každý den i s balóny při pilování individuálních herních činností. „Snažíme se fyzičku a volejbal kombinovat, aby to holky po červencovém volnu měly pestré,“ prohodil Novák.

Proto už juniorky s kadetkami absolvovaly v sobotu 5. srpna i první přípravný turnaj - tradiční antukové klání pod širým nebem v Kojetíně. Naopak převážně kondiční zaměření bude mít aktuálně probíhající soustředění v Karlově pod Pradědem, kde kolektivy VK U20 + U18 pobývají od 6. do 12. srpna.

„V Jeseníkách máme po všech stránkách výborné podmínky k trénování i regeneraci díky ubytování v areálu hotelu Kamzík, kam jsme dle zavedené tradice a vzhledem k naší dlouhodobé spokojenosti znovu vyrazili. Holky tady dostávají pořádně zabrat,“ informoval Novák s úsměvem.

Zatímco on má pod palcem nadále kadetky, nová trenérka (a někdejší vynikající libero) Markéta Chlumská převzala juniorky. „S děvčaty se navzájem seznamujeme a poznáváme, současně se snažíme co nejlépe pracovat. Týdenní kemp na Kamzíku bude v tomto směru ideální,“ svěřila se Večerníku Chlumská.

Co se týče žákyň Prostějova, ty se připravují pod vedením Solange Soares a dalších trenérek v domácím prostředí, směr Jeseníky naberou až 14. srpna. Ve stejný den odcestují juniorky a kadetky na soustředění do Dolního Bušínova.