V pořadí svůj třetí přátelský duel během probíhající přípravy na novou sezónu 2023/24 absolvují volejbalistky VK Prostějov ve středu 30. srpna odpoledne, kdy na domácí palubovce Národního sportovního centra PV přivítají Olymp Praha.

„Utkání znovu proběhne v rámci našich tréninkových hodin, začít hrát by se mělo přibližně v 16.30,“ prozradil hlavní kouč žen vékáčka Michal Matušov. Rovněž tentokrát půjde o klasický přátelák, nikoliv o společný trénink s cvičnými vzájemnými sety jako třeba loni.

„Chci, abychom hráli normální přípravné zápasy,“ řekl jasně Matušov nejen směrem ke střetnutí proti celku z české metropole. Ten tráví koncem srpna soustředění na Hané už třetí rok za sebou, v jeho případě je to tedy zavedená tradice. Stejně jako vzájemné střetávání VK a PVK na přípravné bázi v tomto období.

Prostějovský tým má zatím za sebou dva přátelské mače, když úvodní doma vyhrál nad Přerovem 3:1 a ve druhém na půdě KP Brno zvítězil 4:0. „Výsledky teď ale nejsou vůbec podstatné. Důležitější je, jak hrajeme a abychom se po všech stránkách zlepšovali, postupně posouvali dopředu,“ avizoval Matušov.