Po akci v Liberci (a částečně i doma) je tu pro volejbalistky VK Prostějov druhý přípravný turnaj ve druhém týdnu za sebou. Rovněž Tomi-Remont Cup 2023 v Olomouci dříve nesoucí název O pohár rektora Univerzity Palackého má mezinárodní obsazení a potrvá tři dny od 15. do 17. září.

Toto klání má opravdu dlouholetou tradici, letos se koná už 35. ročník. A potřetí se hraje jako Memoriál Jiřího Teplého. Zúčastní se šest družstev rozdělených do dvou základních skupin: grupu A tvoří domácí UP Olomouc, Dukla Liberec a rakouský PSVBG Salcburk, skupinu B Prostějov, Sokol Šternberk a slovenské Piraně Brusno.

V áčku i béčku se týmy střetnou každý s každým a podle pořadí pak budou v závěrečný turnajový den hrát o konečné umístění. Vítězové skupin o celkové prvenství, druzí o bronz a třetí o výslednou pátou pozici. Prostějovské ženy narazí na Šternberk v pátek 15. září od 17.00 hodin a Brusno vyzvou v sobotu 16. září od 13.00 hodin.

„Nastoupíme proti dalším dvěma soupeřům, které jsme během přípravy dosud nepotkali, a dohromady odehrajeme tři dobré zápasy ve třech dnech. Půjde o další cennou konfrontaci před blížícím se novým ročníkem UNIQA extraligy, na olomoucký turnaj se těšíme,“ sdělil hlavní trenér vékáčka Michal Matušov. Jeho svěřenkyně v hanácké metropoli obhajují loňský triumf.

 

 

PROGRAM TOMI-REMONT CUPU 2023 V OLOMOUCI

Pátek 15. září: 17.00 hodin Dukla Liberec – PSVBG Salcburk (skupina A) a Sokol Šternberk – VK Prostějov (skupina B).

Sobota 16. září: 13.00 hodin UP Olomouc – Dukla Liberec (skupina A) a Piraně Brusno – VK Prostějov (skupina B), 17.00 hodin UP Olomouc – PSVBG Salcburk (skupina A) a Sokol Šternberk – Piraně Brusno (skupina B).

Neděle 17. září: 10.00 hodin utkání o 5. místo a zápas o 3. místo, 12.00 hodin FINÁLE

 

 

37 volejbal pripravka