Trend výraznějšího začleňování vlastních mladých hráček do ženského A-družstva, jehož se v posledních letech drží vedení volejbalového oddílu VK Prostějov, dál pokračuje. Proto bude v příštím soutěžním ročníku do elitního výběru Hanaček začleněna hned trojice klubových odchovankyň juniorského věku.

„Od začátku přípravy na novou sezónu 2021/22 se stanou pevnou součástí našeho áčka Andrea Píchalová, Simona Marešová a Zuzana Dostálová. Všechny tři jsou velice mladé, zároveň i talentované, šikovné a se značným potenciálem dalšího výkonnostního růstu. Proto jim chceme dát tuhle šanci a prostor, aby se intenzivně zlepšovaly,“ řekl sportovní ředitel vékáčka Miroslav Čada.

Píchalová (ročník narození 2004) nastupuje na liberu, Marešová (2004) na univerzálu či smeči a Dostálová (2003) na bloku. „Andrea i Simona během minulého ročníku už nakoukly do našeho ženského mančaftu, obě mají za sebou krátký extraligový debut mezi dospělými a prvně jmenovaná strávila v A-týmu vlastně celou druhou polovinu uplynulé sezóny. Jen pro Zuzku půjde tímhle přesunem o úplnou novinku,“ upřesnil Čada.

Zařazení ještě ne plnoletých teenagerek na elitní prostějovskou soupisku se každopádně nijak neobává, právě naopak. „Čím dřív holky dostanou větší příležitost mezi ženami, tím lépe pro ně. Otrkají se, budou sbírat potřebné zkušenosti, pracovat na sobě při každodenních trénincích s kvalitními staršími spoluhráčkami. A také naskakovat nejen do přáteláků, ale časem i do ostrých soutěžních zápasů. Pro mladé naděje je taková cesta budování jejich sportovní budoucnosti potřebná, ba přímo nezbytná. A jako klub chceme jít v rámci možností tímhle směrem,“ zdůraznil Čada.