Skoro přesně za čtyři měsíce se opět otevřou volební místnosti. A Prostějované budou mít po čtyřech letech opět možnost zvolit si strany, hnutí a konkrétní osobnosti, které naše město povedou v dalším volebním období. Prezident Miloš Zeman určil termín komunálních a z části i senátních voleb na pátek 23. a sobotu 24. září tohoto roku. Co to znamená?

Večerník provedl vůbec první sondu do aktuálního dění na prostějovské politické scéně. Předsedové stran a hnutí, nebo jejich současní lídři, potvrdili, že uvnitř všech politických subjektů zastoupených v současném Zastupitelstvu statutárního města Prostějova probíhají již první přípravy na komunální volby. Podle zjištění Večerník se pracuje na podobě kandidátních listin a pomalu ale jistě zanedlouho začne předvolební kampaň. V tuto chvíli je ovšem u drtivé většiny stran či hnutí nejasné, kdo je do voleb povede. Nikdo zatím svého lídra oficiálně neprozradil. Jde o ticho před bouří?

 

Podrobné zpravodajství ke komunálním volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 23. května