Jasno před komunálními volbami už mají v Občanské demokratické straně, která v Prostějově bude stejně jako před čtyřmi lety bojovat o hlasy voličů na společné kandidátce s nezávislými osobnostmi města Prostějova. Pro mnohé nebude asi žádným překvapením, že lídryní tohoto politického subjektu bude současná náměstkyně primátora pro kulturu a životní prostředí Milada Sokolová.

Středeční místní sněm potvrdil rozhodnutí prostějovské ODS vstoupit do voleb opět spolu s nezávislými osobnostmi města Prostějova. „Členové prostějovské ODS zároveň jednohlasně odsouhlasili volbu náměstkyně primátora Milady Sokolové jako lídra společné kandidátky. Na sněmu jasně zaznělo, že se Milada Sokolová ve vedení radnice podle našeho názoru osvědčila, když dokázala rozhýbat řadu nových aktivit, a to nejen v oblastech, které měla v čela města na starost,“ uvedl Petr Sokol, předseda Oblastního sdružení ODS v Prostějově.

Naprostá shoda byla podle něj také na výběru všech 35 kandidátů. Téměř přesnou polovinu kandidátky budou tvořit členové ODS a druhou polovinu výrazní nestraníci z řad nezávislých osobností města Prostějova. „Za Miladou Sokolovou budou na kandidátce radní a předseda spolku Svět vzdělání Tomáš Blumenstein, dále vědecký pracovník a robotik Tomáš Lázna, který se aktivně věnuje charitativní činnosti, když založil a vede spolek Pomáháme tancem. Nejvýše postaveným zástupcem nezávislých osobností města Prostějova bude ředitel Střední odborné školy podnikání a obchodu Marek Moudrý. Spojení vzdělávání a sportu na kandidátce reprezentuje ředitel Sportcentra – DDM Jan Zatloukal, kterého řada Prostějovanů zná také jako oblíbeného průvodce a organizátora koloběžkových i dalších zájezdů po evropských metropolích. Na dalších místech budou figurovat výrazní představitelé všech důležitých oblastí. Chybět nebudou ředitelé škol a známí pedagogové, výrazní lékaři, zástupci prostějovských sportovních klubů, které pracují s mládeží. Jako příklad mohu uvést předsedu fotbalového oddílu TJ Sokol Čechovice Josefa Sklenáře. Vzhledem k naší programové orientaci nemůžeme opomenout silné zastoupení živnostníků, které dobře znáte z jejich prostějovských provozoven od Mateřského centra Lodička Jany Valentové po kavárnu Prostor Davida Vysoudila. I v první desítce najdete zástupce mladé generace v čele s učitelem biologie na Gymnáziu Jiřího Wolkera Liborem Marčanem, který poslední čtyři roky působil jako zřejmě nejmladší předseda městské komise životního prostředí na celé Moravě,“ konkretizoval jednotlivé kandidáty Sokol. Jak ještě na závěr dodal, na prvním i posledním místě bude mít kandidátka ODS a nezávislých osobností města Prostějova ženu, protože listinu bude opět uzavírat smuteční řečnice Eliška Komárková.   

 

Podrobné zpravodajství ke komunálním volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 30. května