Policejní vozy, sanitka a nakonec i pohřebák, které se ve čtvrtek 27. ledna ráno objevily před domem v ulici Jana Zrzavého v Prostějově, nevěstily nic dobrého. Nepříjemná podívaná pro všechny, kteří v tu dobu šli okolo. Na zemi mezi stromy bylo nalezeno bezvládné tělo staršího muže. Ten podle všeho spáchal sebevraždu skokem z pátého patra!

Tragickou událost Večerníku potvrdila mluvčí krajské policie. „V uvedený den v ranních hodinách došlo k pádu čtyřiašedesátiletého muže z balkonu panelového domu na zem. Poškozený na místě utrpěl zranění neslučitelná se životem a zemřel. Na místě nebylo provedeným šetřením zjištěno podezření, že by na této události měla podíl další osoba,“ zareagovala na dotaz Večerníku Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Těžko říct, co seniora k sebevražednému skoku dohnalo. „Já si ho vybavuji jen matně, potkávala jsem ho pouze zřídka. Byl to takový tichý pán. Je to hrozné, co se tedy dělo, byl to pro nás strašný šok,“ svěřila se Večerníku jedna z obyvatelek domu. „Mohl ale taky nešťastně spadnout, nemuselo jít hned o sebevraždu,“ míní další obyvatel domu, ale jak sám posléze uznal, moc tomu nevěří.

Policisté do tohoto případu ale další světlo veřejně vnášet nehodlají. „Okolnosti této nešťastné události jsou nadále v šetření a s ohledem na rodinu a její přání nebudeme zveřejňovat další podrobnosti,“ uvedla stroze Zajícová.

Podle zjištění Večerníku měl starší muž pouze „sociální“ pohřeb, rodina si nepřála vyhotovit ani smuteční parte...