Mnozí si v jeho věku už užívají vnoučat, on svůj čas tráví ve vězení. Padesátiletý Miroslav Procházka navzdory pokročilému věku stále vykrádá chaty i obchody. Přestože byl nedávno za krádeže odsouzen, minulé úterý jej u prostějovského soudu čekala další obžaloba. Tentokrát kvůli vloupání do domu v Konici či chaty a obchodu v Úsobrně. Ke všem skutkům se doznal, popíral pouze vykradení obchodu v obci Suchý.

Otec třicetiletého syna byl naposledy z vězení propuštěn v březnu 2020. Na svobodě však příliš dlouho nepobyl. Po vyloupení chaty ve Ptenském Dvorku opět putoval na osm měsíců do vězení. Přestože by měl být již zanedlouho opět propuštěn, za mřížemi si zřejmě ještě nějaký čas pobyde.

Uplynulé úterý 27. září se totiž ocitl před Okresním soudem v Prostějově, kde byl obžalován z dalších čtyř vloupání. Na mnoho peněz si kvůli nim opravdu nepřišel. Například v případě rodinného domu v Konici měl ztopit dřevo a vypít tři lahváče. „V domě jsem asi tři dny přespával a topil si. Piva jsem si však koupil za svoje,“ hájil se Procházka, který uvedený dům v minulosti coby brigádník pomáhal opravovat. Později se však do něj už vrátil bez vědomí jeho majitelů a několik dní v něm přespával, přestože měl možnost noci trávit v prostějovském azylovém centru. Tam by však musel zůstat střízlivý, což je pro něj zřejmě nepředstavitelný problém. 

V chatě v Úsobrně vzal vyučený tesař zase nářadí. Ukradeným AKU šroubovákem se pokusil zaplatit útratu v konické hospodě, obsluha však na něj zavolala policii. Při dalším pokusu o vloupání do obchodu v Úsobrně byl vyrušen a z místa utekl. Ke všem třem činům se Procházka přiznal, naopak popíral, že by vykradl i obchod v Suchém. Z něj zmizely věci za třicet pět tisíc korun, dalších pět tisíc korun zloděj způsobil poškozením vstupních dveří.

Rozsudek v celé záležitosti překvapivě nepadl, hlavní líčení tak bylo kvůli předvolání dalších svědků odročeno na 11. října.