Na zasněžené a zledovatělé silnici mezi Rakůvkou a Ochozem se předminulý pátek stala dopravní nehoda, když postupně do sebe narazila tři vozidla. Viníkem je zřejmě šofér osobního auta, který nezvládl řízení a přejel do protisměru. Následná srážka s protijedoucím automobilem se již nedala odvrátit. A do toho všeho na celou situaci nedokázal včas zareagovat řidič dodávky...

„V pátek patnáctého ledna po třinácté hodině řídil devětatřicetiletý řidič osobní vozidlo Volkswagen Passat od Rakůvky směrem k obci Ochoz. Při projíždění pravotočivé zatáčky z dosud přesně nezjištěných příčin, zřejmě však z důvodu nepřizpůsobení rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, přejel částečně do protisměru. Tam se levou přední částí vozidla čelně střetl s levou přední částí protijedoucího Fordu Focus. Bezprostředně po střetu těchto dvou vozidel do Fordu ještě zezadu narazila dodávka Fiat,“ popsal karamboly František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Řidička Fordu byla po nehodě převezena do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. „Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na sedmdesát tisíc korun. Alkohol u řidičů všech zúčastněných vozidel policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ přidal Kořínek.