Nevítaný nájemník, který se usadil přímo v centru města, ukončil svou životní pouť. Jak Večerník informoval v minulém čísle, zrzavou Bystroušku se delší dobu ve dvorním traktu jednoho z domů na náměstí Spojenců pokoušeli odchytit strážníci. Nakonec uspěli, ale jen proto, že lišku zřejmě srazilo auto. Lidmila Kňourková ze záchranné stanice v Němčicích nad Hanou pak musela ryšavou šelmičku bohužel nechat uspat.

Strážníci se lišku marně snažili odchytit do sklopce. „Až v pondělí 12. února v 11.13 hodin nám zavolal jeden z obyvatel domu, že  se zdravotní stav lišky  zhoršil. Že je zvíře zřejmě poraněno na zadní části těla a polehává u garáží na prostranství u odchytového sklopce. Vzhledem k tomu se podařilo hlídce o hodinu později lišku odchytit,“ sdělil Večerníku ředitel Městské policie Prostějov Libor Šebestík. Následně byla zrzka v přepravním vozíku převezena do Záchranné stanice v Němčicích nad Hanou.

Redakce se pídila po jejím dalším osudu. Lištička už bohužel nežije. „Byla ochrnutá na zadní část těla, pravděpodobně po střetu s autem. Po konzultaci s veterinářem jsme přistoupili k eutanázii. Je mi to moc líto, bylo to krásné zvíře, ale její stav byl bohužel setrvalý,“ vysvětlila redakci vedoucí stanice Lidmila Kňourková.