Uplynulý čtvrtek 25. března před třiadvacátou hodinou došlo ve Vyškovské ulici v Nezamyslicích k havárii vozidla Fiat Punto do sloupu elektrického vedení. Rána do sloupu přitáhla pozornost obyvatel okolních domů, tedy i čtyřicetiletého muže, který ve snaze pomoci řidiči věc oznámil na tísňovou linku. To ale k nepříčetnosti naštvalo hostitele, od kterého totálně opilý a také zdrogovaný řidič odjížděl. Ten svědka napadl a hrubě se choval také k policistům. Nebylo divu, že skončil v poutech.

„Průběh nehody měl od svého domu vidět také pětatřicetiletý muž, od kterého řidič Fiatu odjížděl z návštěvy. Když hostitel viděl, že svědek k nehodě telefonicky volá pomoc, rozzuřil se, zahrnul ho vulgárními nadávkami a fyzicky napadl. Další eskalaci konfliktu zabránili policisté, kteří na místo přijeli již několik minut po nehodě. Protože však agresivní muž verbálního napadání svědka nezanechal ani po opakovaných výzvách, byl na místě policisty s využitím donucovacích prostředků omezen na osobní svobodě a eskortován na místně příslušné obvodní oddělení,“ popsal incident František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Ke zranění osob při incidentu ani při zákroku policistů nedošlo. „Provedenou dechovou zkouškou u zajištěného muže policisté změřili 1,42 promile alkoholu v dechu a pozitivní měl také test na jiné návykové látky. Pro své jednání je nyní podezřelý z přestupků proti občanskému soužití a proti veřejnému pořádku, za což mu hrozí pokuta až do výše dvacet tisíc korun. Ze zajištění byl podezřelý o půl třetí v noci propuštěn po administrativním zpracování věci,“ dodal policejní mluvčí.

Ale zpět k havárii. Ta se už bez zranění bohužel neobešla, protože šofér byl jednak opilý jako Dán, zároveň nebyl připoutaný. „Protože jednatřicetiletý řidič Fiatu při jízdě nebyl připoután, utrpěl při havárii zranění, se kterými byl převezen do prostějovské nemocnice. Výše způsobené hmotné škody na automobilu byla předběžně vyčíslena na padesát tisíc korun. Sloup viditelně poškozen nebyl, přesto bude jeho možné poškození předmětem dalšího šetření. Provedenými dechovými zkouškami policisté u zjevně opilého řidiče změřili hodnoty 2,46 a 2,54 promile alkoholu v dechu. K tomu měl pozitivní test na drogy. Ten ukázal přítomnost látek cannabis a amphetamin/metamphetamin. Při šetření navíc policisté zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění,“ uvedl František Kořínek a těmito skutečnostmi vlastně vysvětlil, proč se hostitel opilého a zdrogovaného šoféra tolik rozčiloval, že svědek havárii oznámil... „Pro své jednání je havarující řidič nyní podezřelý z několika přestupků a z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti a peněžitý trest. Oba muži jsou samozřejmě podezřelí také z porušení vládního nařízení o zákazu nočního vycházení,“ přidal Kořínek.