Naštěstí ne všechna nádražíčka jsou odsouzena k demolici. Letos na jaře se začalo s opravou budovy železniční stanice v Kostelci. Nyní už je vše hotovo a po opravě personál této stanice obstarává provoz na trati dálkově. Nahradí tím i místní nádraží v Prostějově, které zůstane bez obsluhy.

 

 

Kdo se bál o osud tohoto nádraží, může být klidný. Zatímco po celé republice se bourá jedna drážní budova za druhou, v Kostelci na Hané již mají za sebou rozsáhlou rekonstrukci. Přišla na celkem 4,8 milionu korun a celý prostor díky ní opravdu prokoukl. Na výpravní budově byla opravena střecha, okna, dveře, klempířské prvky a také fasáda včetně nátěru. Uvnitř objektu proběhla oprava sociálních zařízení, podlah, rozvodů sítí a omítek. Součástí akce byla také obnova přístřešku na nástupišti i zpevněné plochy pod ním, venkovního osvětlení a stojanů na kola.

„Jsme rádi, že budova našeho nádraží byla zdárně opravena. Kromě praktického využití má totiž i svoji historickou hodnotu. Byla postavena coby součást Moravské západní dráhy, která začala fungovat už před více jak sto třiceti lety,“ pochvaloval si starosta Kostelce na Hané František Horák.