Loni Petru Šilerovi z Mostkovic za nejasných okolností přes noc uhynula fenka Sára. Před pár dny našel v srsti obou svých psů stopy po diabolkách, které ještě zůstávaly pod kůži poraněného psa.  

Komu mohou tato krásná zvířata vadit?! Dva nádherné bílé švýcarské ovčáky si vzal na mušku dosud neznámý duševní mrzák. Majitel psů v jejich srsti opakovaně našel krvavé stopy. Při návštěvě psího salónu ke svému zděšení zjistil, že vznikly po zásahu diabolkami, které ještě zůstávaly pod kůži poraněného psa. Nyní by před šíleným střelcem rád varoval ostatní.

„Může to asi potkat každého, kdo má zvíře na zahradě. Opatrnosti před takovým ‚hrdinným střelcem‘ není nikdy dost,“ upozornil Petr Šiler, kterého by v životě nenapadlo, že se něčeho podobného dočká.

Koncem letošního srpna muž6 na zahradě svého domu v ulici Na paloučku v Mostkovicích zjistil, že jeho pes Benny má na obou kýtách lehké krvácející zranění. Ošetřil mu je peroxidem vodíku a dále celé věci již nevěnoval pozornost. V té době si myslel, že se pes někde sám poranil. O pár dní později byl se svojí dlouhosrstou fenkou Jenny v psím salónu. „Jeho provozovatelka při důkladnější prohlídce zjistila, že pes má krvavé poranění, a to nahoře mezi lopatkami na páteři. Přitom v kůži psa našla uvízlou diabolku, kterou vytáhla,“ popsal Večerníku Petr Šiler, který se s fenkou okamžitě vydal k veterináři. „Ten konstatoval, že se jedná o střelné poranění ze vzduchovky a předepsal jí antibiotika,“ dodal majitel fenky, jehož jsme se zároveň zeptali, jak na tom Jenny aktuálně je. „Naštěstí je celkem v pořádku. Přesto se mi po této zkušenosti najednou vybavil smutný osud její předchůdkyně. Fenka Sára mi loni uhynula přes noc, přestože do té doby byla zcela zdravá. Veterinář tehdy konstatoval, že se mohla otrávit, nebo jí praskl vřed. Tehdy jsem to neřešil, ale po posledních událostech mám podezření, že ji někdo mohl otrávit,“ ohlédl se Šiler, který následně celou věc nahlásil na policii. Přirozeně nás zajímalo, zda nemá na někoho podezření. „Na nikoho konkrétního v tuto chvíli ukázat nemohu, k tomu mi chybí důkazy. Nicméně budu v této souvislosti velice rád, pokud policisté prověří lidi ze sousedství. Mohli si třeba náhodou všimnout něčeho podezřelého,“ uzavřel Petr Šiler.

V celé věci Večerník kontaktoval také starostu Mostkovic. Jaroslav Peška však koncem týdne o tomto ani o jiných podobných případech neměl žádné informace.