Uzavírka Vrahovické ulice, ale i další dílčí četné rekonstrukce silnic a oprava dálnice jsou důsledkem problémů v dopravě po celém Prostějově. Zejména při špičkách v ranních a odpoledních hodinách. Přitom tolik vzývaný severní obchvat města je už týden v provozu, ale na dopravě v centru města to vůbec znát není.

Olomoucká, Průmyslová, Dolní, Vápenice, Kostelecká a další. Tyto ulice prožívají v těchto dnech opravdové peklo. „Odpoledne nejde vyjet ani z parkoviště před prodejnou Tesco. Konečná a Olomoucká jsou ucpané už od sjezdu z dálnice. Domů na Sídliště E. Beneše pak jedu půl hodiny, než se vymotám z kolon,“ volal Večerníku Milan Dvořák z Prostějova. Podobně jsou na tom i ostatní komunikace v Prostějově. „Dopravní chaos, který nyní v Prostějově panuje, pociťuje každý z nás. Důvodem je nejen uzavřená Vrahovická, ale zejména rekonstrukce dálnice. Řidičům mířícím na Brno se nechce čekat v kolonách a tak je objíždějí přes centrum Prostějova. A to včetně řidičů kamionů. Nějakou dobu to bude ještě trvat, ale chtěla bych Prostějovany pochválit, jsou trpěliví,“ zareagovala na dotaz Večerníku Alena Rašková, náměstkyně primátora pro dopravu v Prostějově. Už více než týden je přitom otevřena část severního obchvatu, ale využívá ho jen malá část řidičů. „Spousta lidí ani neví, že je obchvat již otevřen,“ posteskla si náměstkyně Rašková.

Kdy tedy skončí doba, kdy Prostějov bude ucpán dlouhými kolonami aut? Vrahovická ulice se bude rekonstruovat do konce tohoto roku, dálnice až do jara roku příštího. A v roce 2022 má být zase zahájena rekonstrukce Wolkerovy ulice. Takže bůhví...