V Českobratrské ulici došlo před několika dny k brutálnímu znásilnění, přičemž muž rumunské národnosti ženu navíc zbil a okradl! Policie ČR se ale blýskla a agresora záhy zadržela a poslala do vazby. Bravo! Jenže původně o této události vůbec neinformovala, média odsouzeníhodný skutek objevila sama. Co se tedy stalo? Právě na výše uvedeném místě byla v pondělí 15. listopadu v nočních hodinách brutálně znásilněna žena středního věku. Pachatel ji krátce pronásledoval, poté zbil a následně znásilnil. Navíc jí po ukojení svých choutek ukradl kabelku, se kterou se vydal na útěk. Avšak marně…

Zpřerážet hnáty a nechat vykastrovat! Přesně toto si přejí Večerníkem oslovené ženy z okolí Českobratrské ulice v Prostějově. Právě tady byla v pondělí 15. listopadu v nočních hodinách brutálně znásilněna žena středního věku. Pachatel dámu krátce pronásledoval, poté zbil a následně znásilnil. Navíc jí po ukojení svých choutek ukradl kabelku, se kterou se vydal na útěk. Avšak marně. Po pár hodinách ho dopadla policie. I díky poznatkům muže, který zvrhlíka pronásledoval.

Policie o tomto brutálním činu nejdříve vůbec neinformovala a nebýt poznatků novinářů ze serveru pvnovinky.cz, zcela jistě by událost i zatajila... Až po několika dnech od případu obdržel Večerník na vyžádání alespoň stručné vyjádření a popis toho, co se vlastně stalo.

„V polovině listopadu před jednou hodinou noční přepadl neznámý pachatel ženu středního věku v Českobratrské ulici v Prostějově. Ženu nejprve fyzicky napadl a poté si na ní násilím vynutil pohlavní styk. Navíc ji okradl o kabelku. Na místě byl vyrušen náhodným svědkem, který ho pronásledoval, při útěku muž odhodil kabelku i s věcmi a zmizel,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Zvrhlík spravedlnosti dlouho neunikal. „Okamžitě po nahlášení násilného činu byly do pátrání po pachateli nasazeny všechny síly a prostředky a podezřelého muže cizí státní příslušnosti se nám podařilo téhož dne v odpoledních hodinách zadržet. Po provedení všech potřebných úkonů mu bylo následující den sděleno obvinění ze tří trestných činů, a to znásilnění, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za ty mu dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let,“ přidala Zajícová.

Zdroj obeznámený s vyšetřováním Večerníku potvrdil, že v případě zadrženého a obviněného jde o muže rumunské národnosti. Během uplynulého týdne se nám podařilo oslovit dvě ženy bydlící v lokalitě, kde došlo k brutálnímu znásilnění.

„Tady se bojíme chodit i přes den, natož večer, nebo dokonce v noci. Za kolejemi směrem k hlavnímu nádraží jsou ubytovny, kde bydlí spousta cizinců. Určitě tam bydlí i ten násilník. Denně jich právě Českobratrskou procházejí desítky, večer jsou navíc opilí a otravní. Tu znásilněnou paní jsem neznala, ale upřímně ji lituju,“ sdělila zhruba padesátiletá dáma. S jiným příběhem se Večerníku svěřila podstatně mladší slečna, která rovněž odmítla zveřejnit své jméno. „Bylo to v létě, šla jsem večer Českobratrskou ulicí společně s přítelem. Obklopila nás skupinka lámanou češtinou mluvících cizinců. Zřejmě to byli Ukrajinci, další dva byli snědí muži okolo čtyřiceti let. Přítele se ptali, za kolik peněz mě prodá, že si se mnou chtějí užít. Naštěstí jsme jim bez pohromy utekli, ale třásla jsem se strachy ještě několik dní potom. Bydlím na náměstí Spojenců a od té doby cestou domů to obcházím přes Svatoplukovu a Kollárovu ulici,“ uvedla mladá dívka, jejíž identitu redakce zná, ale z pochopitelných důvodů nechtěla své jméno zveřejnit.

Mají se tak prostějovské ženy začít ve svém městě bát? Tento případ ukazuje, že nebezpečí v ulicích hrozí, avšak policie zareagovala velice rychle, za což zaslouží uznání. „Z naší strany byl na Okresní státní zastupitelství v Prostějově dán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl akceptován. Soudce rozhodl o uvalení vazby, kam byl cizinec vzápětí eskortován a kde bude čekat na rozhodnutí o svém trestu,“ uklidňuje veřejnost mluvčí krajské policie Miluše Zajícová. O jednoho lumpa je tak venku méně.