Návštěvnické zázemí včetně toalet v Kolářových sadech by mělo být hotové v polovině prosince tohoto roku. Prostějovští radní pečlivě sledují průběh celé stavby a podle jejich vyjádření by nic nemělo ohrozit její konečný termín.

„V sadech vzniknou toalety, půjde o mobilní buňku s dřevěným opláštěním a zpevněné plochy. Bude třeba vybudovat přípojky kanalizace, vodovodní přípojky a napojení na síť elektro. Nezapomeneme ani na posezení pro návštěvníky Kolářových sadů,“ popsal náměstek primátora Jiří Rozehnal (ANO 2011).

Zhotovitelem akce je Prostějovská stavební společnost, cena za dílo činila 1,3 milionu korun. Z Olomouckého kraje získalo statutární město Prostějov dotaci přes 405 000 korun. Zastupitelé budou na svém zítřejším jednání rozhodovat o financování více a méně prací ve výši 180 000 korun, které se v souvislosti se stavbou vyskytly. „Projektová dokumentace pro stavební povolení a zadání stavby neřešila speciální vybavení návštěvnického zařízení spočívající v instalaci nabíječky kol, servisního stojanu pro kola, informační tabule, treláže pro popínavé rostliny a jejich osazení. Taktéž byly nutné úpravy elektroinstalace, aby při případném napojení druhého uživatele nebyla zařízení uvnitř prefabrikované buňky WC, která je kompletní dodávkou. Dále se jedná také o výsadbu popínavých rostlin a podrostového záhonu,“ vysvětlil navýšení nákladů náměstek primátora, který má stavební investice v gesci.