Jak již před časem Večerník informoval, Markovi Hlochovi z Prostějova se podařilo proniknout mezi tucet finalistů letošního Muže roku. S odstupem času nás zajímalo, jak se mu dařilo během finálového večera, který se konal koncem letošního srpna v Náchodě.

 

Pětadvacetiletý rodák z Prostějova vystudoval SOŠ podnikání a obchodu. Po maturitě nastoupil na Univerzitu Palackého v Olomouci, před studiem nakonec dal přednost kariéře vojáka z povolání. Do soutěže jej přihlásila jeho přítelkyně, neboť byla přesvědčena, že právě on „na to má“.

Sympatickému muži fandilo i jeho okolí. Během finálového večera byli vyhlášeni tři muži, kteří nejvíce zaujali porotu. Mezi ně nakonec Marek Hloch nepronikl. „Svoji účast zpětně hodnotím veskrze pozitivně. Nic jsem od toho nečekal, ale celkově to byl super zážitek. Díky soutěži jsem získal nové přátele, a to se vždy cení,“ svěřil se se svými dojmy Hloch, který nejraději vzpomíná na čtyřdenní soustředění v resortu Chateau Šanov, kde probíhaly mimo jiné kurzy rétoriky s hercem Janem Přeučilem. „Díky soutěži jsem se otrkal při vystupování před větším množstvím lidí. Někdo si myslí, že je to sranda, ale pro mě to ze začátku byl docela problém,“ konstatoval exkluzivní pro Večerník Marek Hloch.