Ani v posledních týdnech podzimního období neměli cyklisté TUFO PARDUS Prostějov úplné volno. Někteří z nich totiž absolvovali jeden mezinárodní dráhový závod v zahraničí, další pak zápolili v metropoli ČR při Českém poháru na dráze. Výsledková pointa? Zisk pěti medailí včetně tří triumfů!

Skvělé vystoupení v Izraeli

Kvarteto hanáckého klubu Gabriela Bártová, Radovan Štec, Matyáš Koblížek a René Smékal se vydalo do cyklisticky trochu exotické země, neboť v izraelském hlavním městě se na sklonku října konal International Tel Aviv Track Meeting UCI CL2.

Bártová ovládla v kategorii juniorek jak bodovací závod, tak scratch. Prostějovští borci startovali mezi muži, kde stříbro vybojoval Štec v bodovačce a Koblížek zůstal těsně pod bednou čtvrtý ve scratchi. Kvalitní vystoupení TUFO PARDUS v cizině zvýraznila ještě další tři umístění v elitní desítce.

VÝSLEDKY

Bodovací závod mužů: 2. Štec, 7. M. Koblížek, 15. Smékal

Bodovací závod juniorek: 1. Bártová

Scratch mužů: 4. M. Koblížek, 7. Smékal, 8. Štec

Scratch juniorek: 1. Bártová

Mládí se prosadilo v Motole

Početná skupina třinácti jezdců Prostějova startovala na Českém poháru v omniu, který hostil velodrom pražského Motola. V tuzemské metropoli přitom předvedli svou aktuální formu jak závodnicky zkušenější borci, tak nadějní nováčci.

Nejlépe dopadl Vojtěch Koblížek, zlatý mezi juniory. Na bronz dosáhl Pavel Novák v mužích, kde Radovan Štec skončil pátý a Matěj Koblížek desátý. V kategorii kadetů byl Filip Novák šestý, mezi žáky Alexandr Kaniščev sedmý a v juniorech Vojtěch Soukup devátý. Další mladíci Matěj Dedek, Samuel Jurica, Matěj Procházka, Martin Rafaj, Ondřej Mazel i Ondřej Zvědělík sbírali cenné zkušenosti.

VÝSLEDKY

Omnium muži: 3. P. Novák, 5. Štec, 10. M. Koblížek

Omnium junioři: 1. V. Koblížek, 9. Soukup, 13. Rafaj, 14. Mazel, 17. Zvědělík

Omnium kadeti: 6. F. Novák, 18. Jurica, 23. Procházka

Omnium žáci: 7. Kaniščev, 13. Dedek