Úterek nabídl atraktivní fotbalové derby. Na prostějovském stadionu za Místním nádražím se totiž odpoledne střetly Prostějov a Vyškov. Byla z toho zajímavá podívaná se spoustou šancí, emocí na obou stranách. A taky čtyři góly. Ty si rozdělily celky rovnoměrně, spokojenější vzhledem k průběhu jara ale nejspíš bude Vyškov.

Úvod nabídl zejména rohové kopy. Až ve 12. minutě tu byla veliká šance hostí: lahodný střílel z dálky, neměl však štěstí. To se ale usmálo naopak na eskáčko. V 19. minutě se totiž z vápna dokázal prosadit Omale, který otevřel skóre utkání. Jenže skóre dlouho nevydrželo. Hosté ve 31. minutě srovnali, když se Michal Klesa ze standardní situace nařízené na osu hřiště prosadil střelou k tyči. Skóre se mohlo měnit v první půli ještě jednou. Koudelka ale nepotrestal faul na Bartolomea ve vápně – penaltu kopl pouze do náruče brankáře.

Šancí ve druhé půli přibývalo poměrně rychle. 50. minuta přinesla velkou možnost pro Omaleho, který ale hlavou minul. Krátce poté šel Vyškov do vedení: centr přistál u levé tyče na hlavě hráče a odsud se dostal na druhou tyč, kde balón zametl Dani Lual – 1:2. Čtvrt hodiny na to vyslal z dálky dobrou střelu Koudelka, soupeř ji ale srazil na roh. Domácí se hnali za druhou brankou a v 77. minutě byli úspěšní: po závaru před brankou, který způsobila dobře kopnutá standardka Koudelky, se míč dostal na kopačku Schaffartzika, jenž zblízka proměnil. Závěr utkání byl poté hektický, střelecky aktivnější byl Vyškov. V další změně skóre ale zamezil Bárta.

1.SK Prostějov – MFK Vyškov 2:2 (1:1)

Branky: 19. Omale, 77. Schaffartzik – 31. Klesa, 52. Lual. Rozhodčí: Cieslar – Bureš, Mikeska. Žluté karty: 36. Omale, 87. Stříž – 87. Klesa. Počet diváků: 730.

Sestavy:

1.SK Prostějov: Bárta – Zukal (75. Bialek), Urbanec, Omale, Stříž, Schaffartzik, Jiráček, Zapletal, Bartolomeu (56. Amobi), Kušej (56. Hönig), Koudelka

MFK Vyškov: Kinský – Štěpánek, Ilko, Oulehla, Lual (56. Macej), Moučka (83. M. Sedlák), Lahodný, Lacík, Němeček (27. Klesa), Matys, Ackroyd (83. Kanakimana)

 

 

14 sk pozvanka