Anglický týden čeká hráče prostějovského eskáčka. Po úterním derby s Vyškovem totiž sehrají v sobotu další utkání, tentokrát s Vlašimí. A znovu na domácím trávníku. Zápas začne v 16.30.

Středočeský celek má aktuálně skvělou formu. Na jaře totiž ještě neprohrál a pět vítězství v řadě jej katapultovalo až na druhou příčku tabulky za suverénní Brno. Vlašim tak aktuálně zažívá nejlepší fotbalovou sezónu v historii. K ní přispěly i další tři body z úterního vítězství1:0 nad taktéž slušně hrajícím Varnsdorfem.

Vlašim má díky své úctyhodné jízdě na Prostějov náskok už 14 bodů. Tým střílí góly – byť v posledních zápasech v tomhle směru trošku polevil – málo jich dostává, daří se mu. Mužstvo se přitom už nemůže spoléhat na odchozího Denise Alijagiče, který byl dlouho nejlepším střelcem sezóny Fortuna:Národní ligy. Hráči jako Suchan, exprostějovský Zlatohlávek nebo Rigo ale zajišťují přísun gólů. Skvělých osm tref už má na účtu Blecha. Roli zlého muže má v týmu se sedmi žlutými kartami Václav Svoboda. Železným mužem je naopak Petr Breda, který odehrál obdivuhodných 1890 minut. Kromě Zlatohlávka pak málem v Prostějově nastupoval i jiný nyní vlašimský hráč Marek Červenka. Jeho přesun na Hanou ale nedopadl.

Oba celky už pak spolu odehráli v sezóně jedno utkání. V tom se více dařilo Prostějovu, když vyhrál 1:0 zásluhou trefy Jana Koudelky.