Raketový vzestup Kostelce na Hané pokračuje. Ještě nedávno hrál spodní patra I.A třídy. V předešlé sezóně už ale pošilhával po předních místech tabulky. V nedávno skončeném ročníku byl dokonce druhý. A ani trenér Lubomír Keluc se netajil ambicemi. „Předsezónní plán byl stabilizovat kádr a hrát do pátého místa.

Ale vyvíjelo se to tak, že se během jara klukům dařilo a výsledky se dělaly, i když hra nebyla vždy optimální. Nakonec jsme udělali nejvíce bodů a vyšvihlo nás to na druhé místo,“ připomněl pro Večerník.

Nakonec je ale vše jinak. I toto umístění stačí na posun o patro výš. Ústí totiž nakonec krajský přebor odhlásilo a potvrdilo, že soutěži hrozí zemětřesení – v problémech se podle všeho ocitla také Litovel. Pro Kostelec je to ale ideální konstelace. A na možnost postupu ze druhého místa kývl. Bylo to dlouhé rozmýšlení? „Pro mě osobně ne. Myslím si, že úroveň krajského přeboru trochu klesla. A domnívám se, že špička I.A třídy se rovná umístění od pátého místa níže krajského přeboru,“ věří Lubomír Keluc. A podle toho vypadají i úvahy o budoucím týmu. „Jdeme do toho s tím, že to budeme hrát se stejným kádrem. Nebudou tam zásadní změny. A uvidíme, na co to mužstvo bude mít,“ vyjádřil se.

Kostelec trvale sází na odchovance, případně hráče z blízkého okolí, kteří ale jsou s Kostelcem spjatí. Mužstvo je mladé, útočně laděné. Osa drží už několik let pohromadě. „Herně to budou hodně vyrovnané zápasy. Tam bude ze začátku nadšení. Důležité ale bude, aby se sbíraly body. Pokud se sbírat nebudou, můžeme dopadnout podobně jako Kralice. Na rovinu měly docela dobré mužstvo, nesbíraly ale body, prohrávaly o gól, a to je stálo sestup,“ poznamenal kouč Kostelce. A na závěr si i zaprorokoval. „Pokud vydržíme dva roky v přeboru, tak to můžeme hrát pět nebo sedm let. Pokud to neudržíme, tak tam v uvozovkách nemáme co dělat. A musí se to výrazně změnit, uzavřel nyní spokojený kouč.