Ani uprostřed prázdnin na stránkách PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku nemůže chybět seriál Fotbal Extra. V něm se budeme tentokrát věnovat hned šesti zástupcům Prostějovska, kteří hráli v 1.A třídě. Byla to přitom mimořádně úspěšná sezóna, hned polovina z těchto týmů postoupila do krajského přeboru!

Krátce si ale připomeňme, čemu všemu jsme se ve Fotbalu Extra dosud věnovali. Seriál jsme začali už během fotbalového podzimu. Představili jsme si týmy před sezónou, později, po konci podzimní části, jsme se naopak ohlíželi za první polovinou sezóny. A to postupně: začátek patřil eskáčku, jedinému profesionálnímu klubu v regionu. Pak jsme se podívali na zoubek týmům z krajského přeboru, 1.A a 1.B třídy, následovaly mužské okresní soutěže. Nezapomněli jsme ale ani na mládež, na ženy a svůj prostor na stránkách Večerníku dostali také rozhodčí.

Seriálový kolotoč se ale otáčí dál. Je to jen pár týdnů, co skončila jarní část fotbalové sezóny. A tak se znovu můžeme podívat, jak se týmům (ne)dařilo, k čemu se dokázaly dokopat. Ve 32. díle jsme tak rozebrali působení eskáčka, minulý díl patřil Lipové a Kralicím na Hané, tedy dění v krajském přeboru.

Dnes se podíváme na to, jaké bylo jaro v podání týmů z 1.A tříd. V obou skupinách dohromady působila z Prostějovska šestice týmů. Ta má za sebou velmi rozličné osudy. Tři však nakonec byly velmi podobné: Konice, Čechovice a ze druhého místa také Kostelec na Hané totiž dokázaly postoupit do krajského přeboru. Zbylé tři týmy pak byly spíše v horším středu tabulky, Protivanov pak měl záchranářské starosti.

Co ale k tomu, jak sezóna dopadla, vedlo? Jaké strasti a slasti si v týmech prožili? O tom více na následujících stranách. Takže se pohodlně posaďte a pojďte se s námi ponořit do fotbalového dění.

 

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA věnovaný I.A třídě Olomouckého KFS najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 25. července