Jeden zápas čeká v aktuálním týdnu na hráče 1.SK Prostějov. Svěřenci kouče Šustra tentokrát vyrazí na Českomoravskou vrchovinu. Tam je v Jihlavě čeká souboj o lepší umístění v tabulce, neboť aktuálně je eskáčko na předposlední příčce, která by znamenala sestup! A to si před sezónou nikdo vůbec nepřipouštěl. Pomoci nyní může fakt, že páteční soupeř se trápí podobně, naposledy inkasoval „bůra“ na Julisce. Utkání na Vysočině začíná v 18.00 hodin.

Fotbalisté Jihlavy jsou tradičními účastníky druhé nejvyšší soutěže. Nicméně mezi lety 2012 až 2018 se jednalo o tým prvoligový. K tehdejším úspěchům se ale v posledních letech přiblížit nedaří. Jihlava se pravidelně nachází buď pod špicí, nebo ve středu tabulky. V předešlých dvou ročnících skončila shodně sedmá. Aktuálně se přitom znovu pohybuje okolo středu tabulky, momentálně je na desáté příčce. Tým na tom mohl být i značně lépe, sezónu úplně špatně nezačal a poradil si třeba se Spartou Praha „B“ nebo Táborskem. Poté ale přišly tři se čtyřbodovým náskokem na Prostějov. Jihlavské mužstvo toiž padlo s Opavou, Líšní, Varnsdorfem a naposledy inkasovalo debakl na pražské Duklle.

Ať jde o útok nebo defenzivu, Jihlava v obou případech patří spíše k lepšímu průměru. Zatím se ale třeba nedaří najít střelce. A navazuje tak na předešlou sezónu, v níž vstřelili po pěti brankách Selnar s Vedralem. Letos to zatím vypadá obdobně. S tím rozdílem, že Filip Vedral zatím na první zásah čeká. Mezi střelce se naopak zapsalo vícero hráčů a čtyři z nich mají po dvou gólech: Šimon Gabriel, Miroslav Tureček, Lukáš Zoubele a již zmiňovaný Jakub Selnar. Pokud se na čísla hráčů podíváme dále, najdeme zde několik hráčů, co jsou opravdu nadmíru vytěžovaní. S náskokem toho nejvíce odehráli Šimon Gabriel a Filip Vedral, oba obránci budou brzy sahat po tisícovce odehraných minut. Jihlava pak překvapí tím, že zatím patří k týmům, jejichž hráči dosud neinkasovali červenou kartu.

Na závěr se podívejme na předešlé vzájemné zápasy. Po minulé sezóně mají týmy shodné skóre 2:2 a navrch každý z nich po třech bodech. Platí zde také pravidlo „Můj dům, můj hrad“. Zatímco tak zásluhou tref Jana Schaffartzika a Jana Koudelky doma eskáčko vyhrálo 2:1, ve svém prostředí vyhrála Jihlava opět o gól – 1:0.