Cesta pohárem skončila pro 1.SK Prostějov ve 3. kole. Tým narazil na ligového soupeře v podobě Mladé Boleslavi. A už po poločase prohrával. Ve druhé půli přidal soupeř další góly a Eskáčko nakonec prohrálo 0:4. Šance na vstřelení branky přitom mělo.

Do zápasu Prostějov nevstoupil špatně, v 10. minutě nastřelil tyč. V 19. minutě už se skóre měnilo ale na druhé straně: Tomáš Ladra se prosadil s přímého volného kopu. Přesně po půlhodině hry se dokázal prosadit také Lukáš Mašek, který se trefil hlavou – 0:2. Šest minut na to navíc proměnil také Radek Látal: první střelu Krynskyi v bráně Prostějova měl, na dorážku už nestačil. Hned na to Koudelka snižoval na 3:1. Doklepnutí ale uznané nebylo pro ofsajd.

Ve druhé půli mohlo Eskáčko snížit. Ale brankář dokázal dobrou šanci vyrazit na roh. Hned nato navíc Boleslav odskočila už na čtyři branky. Daniel Mareček se ve vápně zmocnil míče a dal další gól. V 67. minutě mohl Mašek přidat další svůj gól v zápase, proti byl ale Krynskyi, který míč vyrazil. V 70. minutě dostal zajímavou možnost zahrát si proti ligovému celku dorostenec David Zbožínek. Osm minut před koncem mohlo skóre znovu změnit podobu, Žitný ale ve stoprocentní šanci trefil jen tyč. Utkání tak skončilo 4:0 pro domácí Mladou Boleslav. Pro Eskáčko letošní Mol Cup končí.

Mol Cup, 3. kolo

FK Mladá Boleslav – 1.SK Prostějov 4:0 (3:0)

Branky: 19. Ladra, 30. Mašek, 36. Látal, 56. Mareček. Rozhodčí: Klíma – Pečenka, Cichra. Žluté karty: -

FK Mladá Boleslav:

Mikulec – Šimek, Ladra (46. Žitný), Fulnek (59. Stránský), Donát, Látal, Darmovzal, Kubista (46. Dancák), Mareček (59. Pech), Mašek, Karafiát (K) (77. Suchý)
Náhradníci: Polaček – Skalák,
Trenér: Hoftych

1.SK Prostějov:

Krynskyj – Blahuta, Elbel, Kulig, Pinc, Bolf, Bialek, Šumbera (70. Zbožínek), Kušej, Koudelka (K), Píchal
Náhradníci: Bárta – Ali-Abubakar, Ščedryj, Bartolomeu
Trenér: Šustr