Když hráči a trenéři vyšli z kabin před začátkem utkání mezi Čechovicemi a Lutínem, na hřišti bylo poměrně živo. Vedení klubu si totiž společně se hráči a fanoušky připravilo krátký program a malou rozlučku s koučem Lukášem Koláčkem, který po pěti úspěšných letech na lavičce předá funkci.

Po loňském postupu a letošním ataku medailových pozic nemůže být řeč o tom, že by se jednalo o výkonnost, ale v důsledku pracovních povinností to jinak nešlo.

O této zprávě se hovořilo v kuloárech už delší čas a dnes už ji oficiálně klub potvrdil. „Pro mě to bylo silně emotivní utkání. Domácí klub se se mnou loučil, protože od příští sezóny nebudu hlavním trenérem Čechovic. Začátek se nesl v tomto duchu a já bych chtěl ze srdce poděkovat všem, kteří se na tom podíleli, udělalo mi to velkou radost a trošku i vehnalo slzy do očí,“ netajil pocity po utkání při svém hodnocení Lukáš Koláček.

Kromě dárkového koše nechyběl ani nápoj, který k fotbalu neodmyslitelně patří, tedy zelená. Připraveno bylo dokonce i celotribunové choreo s poděkováním a pyrotechnikou. Pár slov přidal také předseda oddílu Josef Sklenář. „Já bych chtěl Lukášovi moc poděkovat za to, co tu odvedl za práci. Pracovní povinnosti už mu ale neumožní, aby se mohl takto svědomitě věnovat přípravě, a proto jsme se také takto dohodli. Jsem zároveň moc rád, že v klubu i nadále zůstává, měl by být asistentem nového trenéra,“ doplnil předseda klubu Josef Sklenář, který tak potvrdil, že bude nově asistentem, k ruce by měl být svému současnému kolegovi Pavlu Kucharčukovi, s nímž si tak role prohodí.

Lukáš Koláček do Čechovic přišel nejprve jako hráč a postupně svou roli přetavil v trenéra. Tím byl od sezóny 2018/2019 a v každém roce atakoval nejvyšší příčky. Dvě druhá místa a jeden postup hovoří za vše. Do své sbírky může přidat už ve středu další kousek, kterým by se mohl stát krajský pohár, kde na jeho svěřence čeká poslední krok ve středu od 17.30 hodin, a to duel s Přáslavicemi. „Teď jsem ale nesmírně rád, že jsme dokázali vyhrát takovým rozdílem a rozloučit se nejen se mnou, ale i fanoušky opravdu vydařeným výkonem,“ doplnil na závěr Koláček.