Los třetího kola MOL Cupu se musel po chybě fotbalové asociace opakovat, na což upozornila nejen Zbrojovka Brno. Pro fotbalisty Prostějova se tak změnil sok, který ovšem zůstala prvoligový. A stejně tak se nezměnila skutečnost, že příznivci eskáčka musí oželet atraktivní utkání doma. Svěřenci trenérské dvojice Mazura - Zavadil dle středečního rozlosování měli zamířit do Jablonce, páteční opakovačka je poslala o kousek blíže do Mladé Boleslavi.

Rodinný souboj Látalů (starší vicemistr Evropy z roku 1996 na lavičce Jablonce, syn Radek hostující v Prostějově z Mladé Boleslavi) se neuskuteční. Zajímavý duel to bude ale i tak pro vícero hráčů. Například právě pro Látala mladšího, který by měl naskočit proti svému mateřskému klubu (jestliže není ve smlouvě o hostování známá klauzule o nemožnosti v takovém případě hrát). Proti bývalému klubu se zase může ukázat exprostějovský Vasil Kušej, který i přes vábení dalších klubů nadále ve městě automobilů pokračuje a jistě se těší na své někdejší spoluhráče a kamarády, za nimiž mimo jiné stále dojíždí.

Navíc po roce se tak bude opakovat vzájemný souboj ve 3. kole tuzemské pohárové soutěže. Přesně před rokem se z postupu dále radoval ligový favorit, který na svém domácím stadionu zvítězil hladce 4:0. Jednu z branek si dokonce připsala právě i nová posila Prostějova Radek Látal, který se na Hanou vrátil před dvěma týdny.

I nyní bude jednoznačným favoritem domácí výběr, kterému to ale budou chtít fotbalisté Prostějova znepříjemnit a pokusit se o překvapení. „Domácí budou určitě favoritem, ale pojedeme do Boleslavi s cílem předvést co nejlepší výkon a pokusit se o postup do dalšího kola. Škoda že to ani na druhý pokus nevyšlo na domácí půdě,“ nastínil Večerníku záměry manažer mužstva Karel Kroupa.

Úředním termínem pro třetí kolo Mol Cupu je středa 27. září. Tento termín ale bude zcela jistě posunut. Eskáčko totiž čeká hned v pátek souboj na půdě Jihlavy a mezi zápasy musí být minimálně 72 hodin. „Už jsme předběžně jednali i s Jabloncem, kde jsme se snažili najít vhodný termín. Tato jednání povedeme i s Mladou Boleslaví, protože středa pro nás není z hlediska regulí možná. Ideální variantou se bude jevit reprezentační přestávka, ale to ještě budeme dále řešit s vedením soupeře,“ doplnil Kroupa aktuální informace.

 

Los 3. kola Mol Cupu:

Mladá Boleslav – Prostějov, Kroměříž – Slavia Praha, Líšeň – Sparta Praha, Domažlice – Jablonec, Kladno – Liberec, Kolín – Bohemians 1905, Mariánské Lázně – Plzeň, Zápy – Baník Ostrava, Uničov – Zlín, Jihlava – Hradec Králové, Vlašim/Velvary – Pardubice, Slovácko – Dukla Praha, Žižkov – Sigma Olomouc, Vyškov – Teplice, Opava – Zbrojovka Brno, České Budějovice – Chrudim