Podzimní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY spěje ke svému konci a fotbalisty Prostějova čeká před zimní přestávkou předposlední domácí duel, který odehrají ve svém olomouckém azylu proti tradičnímu českému klubu.

Na stadion 1.HFK Olomouc do Holice tentokrát zavítají fotbalisté Dukly vedeni koučem Petrem Radou se snahou odvézt si další body v cestě směrem k boji o postup do nejvyšší soutěže. Domácí budou naopak chtít potvrdit poslední dvě výhry před vlastním publikem a znovu se tak přiblížit klidnější zimě. Úvodní výkop je naplánován na sobotu 28. října na tradičních 10.30 hodin.

Klub fotbalistů se známou značkou Dukly, který ve svých nejslavnějších dobách patřil mezi špičku v Evropě, se i nadále drží mezi fotbalovou elitou a v posledních letech bývá pravidelně na pomyslné hraně mezi nejvyšší soutěží a druhou ligou. Po posledním sestupu v roce 2019 se snaží dostat zpátky mezi elitu, ale zatím bez úspěchu. Pomoci k tomu nyní má i trenérský bard Petr Rada, který v Dukle kroutí druhou sezónu. Jeho svěřenci se aktuálně nachází na druhém místě tabulky.

Prostějov se naopak před druhou reprezentační pauzou vymanil z vod sestupových a rád by tak vydržel i nadále, k čemuž by se mu domácí bodový zisk náramně hodil. Nutno dodat, že i soupeř má lepší bilanci z domácí půdy než venku, ale i tak půjde eskáčko do duelu jako outsider. Stejně jako na všechny předešlé zápasy bude i tentokrát připraven pro fanoušky autobus, který vyjede hodinu před výkopem, tedy v 9.30 hodin. Od 10.30 se přihlížející snad dočkají zajímavé podívané.