Už třetí titul v aktuální sezóně získal korfbalový oddíl SK RG Prostějov. Tentokrát se z národního zlata radovali kluboví minižáci, kteří vyhráli závěrečný turnaj mistrovství republiky v Kozlovicích věkové kategorie U11!

Talentovaní Hanáci si ve čtvrtfinálové skupině Ligy minižáků ČR 2021/22 dvakrát jasně poradili jak se Sports academy Morava (8:5, 12:1), tak s KK Brno (9:0, 12:2). Tím postoupili do finále, kde je čekal domácí celek SAM Kozlovice díky předchozímu skolení Brna 7:3 a 8:2.

Rozhodující zápas probíhal ve výborné atmosféře fanoušky zaplněné kozlovické haly, kde však suverénně dominoval skvěle hrající prostějovský tým. Svěřenci trenéra Petra Galíčka – jinak hráčské opory družstva dospělých SK RG i českého reprezentanta – zvítězili jednoznačně 15:2. A vybojovali tím mistrovský titul a zlaté medaile!

Mezi nejlepší střelce závěrečných turnajů letošní Ligy minižáků se navíc zařadila hned pětice členů ergéčka. Úplně nejvýš v tabulce kanonýrů vystoupali Mojmír Buriánek a Jakub Hutera (oba 9 košů), hodně se prosazovaly rovněž Michaela Malečková (8), Anna Binko (5) a Nela Hönigová (3).