Areál Beach Sport Prostějov u aquaparku měl být dějištěm mistrovství republiky v beach korfbalu věkových kategorií dospělých a U19. Jenže předposlední červnovou sobotu nebyl.

„Český korfbalový svaz šampionát zrušil kvůli malému zájmu o účast. Reprezentanti ČR chystající se na vrcholné mezinárodní akce se svými národními výběry dostali od trenérů zákaz startu, aby plážový turnaj nenarušil jejich přípravu. Tím pádem byl hráčský zájem nižší a MČR vůbec neproběhlo,“ prozradil předseda SK RG Prostějov Jan Mynařík.

Český tým dospělých čekají od 7. do 17. července Světové hry 2022 v americkém Birminghamu, což je vlastně obdoba letních olympijských her pro neolympijské sporty. Asistentem kouče je prostějovský lodivod David Konečný, do nominace na globální podnik za oceánem se z ergéčka dostali Petr Galíček, Petr Šnajdr, Alexandr Vyroubal a Nela Kubů.

Hned zkraje července (přesně 2. a 3.) absolvuje reprezentační kolektiv ČR U17 Světový pohár 2022 této věkové kategorie v nizozemském Eindhovenu. Zde jsou v konečné nominaci dvě plejerky SK RG Lenka Buriánková a Eliška Křížková, závěrečné soustředění přitom proběhlo v Prostějově. A jeho součástí byl také přátelský duel mládežníků proti dospělému áčku Prostějova.

V termínu 15. a 16. července odehraje svůj vrcholný podnik rovněž celek starších žáků ČR. Půjde o mistrovství Evropy U15 na Slovensku, kde talentovaní Češi vedení prostějovskou trenérskou dvojicí Martin Šnévajs a Renata Havlová tradičně budou mít medailové ambice. V případě této družiny do patnácti let se dějištěm posledního tréninkového kempu stal Kostelec na Hané a taky došlo na přípravné utkání, konkrétně proti výše zmíněnému Česku U17. O nominovaných na ME z ergéčka ještě není momentálně rozhodnuto.