Tři mladé korfbalistky SK RG Prostějov Lenka Buriánková, Eliška Křížková a Zuzana Janáková reprezentovaly Českou republiku na Světovém poháru 2022 věkové kategorie U17. A v nizozemském Eindhovenu se jako členky národního výběru naší země vůbec neztratily – naopak přispěly ke kvalitnímu čtvrtému místu v konečném pořadí!

Úvodní den dvoudenního turnaje patřil bojům v základních skupinách. Ta, kterou hrálo družstvo ČR, přitom byla velmi dramatická. Náš korfbalový tým jasně porazil Portugalsko 14:4, Anglii 12:5 i Malajsii 15:4, následně však těsně podlehl Katalánsku 11:12 zlatým košem v prodloužení a dle očekávání nestačil vysoce favorizovanému Holandsku 6:21. Vypadalo to, že půjde do bitev o 5. až 8. příčku, leč anglický celek na závěr grupy udolal katalánský, což Česku pomohlo do semifinále.

V něm statečně vzdorovalo tradičně silné Belgii. Ještě po přestávce panoval nerozhodný stav 8:8, než papírově kvalitnější soupeř odskočil do většího náskoku a nakonec se zrodil čestný výsledek 14:20. V duelu o bronz proti extrémně nebezpečnému Taiwanu vyšel skvěle začátek (3:1), načež asijský kolektiv převzal taktovku a střetnutí dovedl jednoznačně ve svůj prospěch 12:21. Křížková i Buriánková v těchto dvou zápasech o konečné umístění každá jednou skórovala.

Poslední soustředění před nadcházejícími Světovými hrami 2022 v USA absolvovala reprezentace dospělých ČR. Šlo o tři přátelské mače v Německu, kde se povedlo zdolat tamní nároďák 19:16 (9:12), zatímco výběr Nizozemska U19 byl dvakrát nad síly mančaftu ze srdce Evropy 7:18 (4:9) a 11:20 (4:9). Do amerického Birminghamu odletí kvinteto SK RG: asistent trenéra David Konečný, hráčka Nela Kubů a plejeři Petr Galíček, Petr Šnajdr i Alexandr Vyroubal.

Závěrečný přípravný kemp na vrcholnou akci má za sebou rovněž národní tým korfbalistů a korfbalistek České republiky U15. Jako obvykle se konal v Kostelci na Hané pod vedením prostějovské trenérské dvojice Martin Šnévajs a Renata Havlová, ladila se forma pro Mistrovství Evropy 2022 dané věkové kategorie (15. a 16. července na Slovensku). Cinkne u východních sousedů nějaká medaile?