V Smutný vstup do série se Vsetínem mají za sebou hokejoví Jestřábi. Ti venku obdrželi pět branek, nevstřelili žádnou. Jejich četné snahy o vstřelení branky skončily na dobře chytajícím Jakubu Málkovi. Nešlo ale jen o brankáře. „Pět vyloučených jsme měli. Dneska to ale celkově nebyl náš den, moc pozitivních věcí tam nebylo,“ poznamenal trenér Jestřábů Aleš Totter. ¨

Nicméně i v sérii s Litoměřicemi byly zápasy, kdy Prostějov jednoznačně tahal za kratší konec provazu… „Litoměřice a Vsetín hrají dobře dopředu, to je snad jediná podobnost. Je to spíše o nás, to my hráli bohužel se Vsetínem špatně,“ podotkl útočník Petr Mrázek.

Ani on, ani velmi aktivní Novák, Jáchym či Havlík se však tentokrát neprosadili. Přitom šance byly, zejména Mrázkovy pumelice a nahrávky Nováka měly velký potenciál. Nicméně Vsetín byl rychlejší, efektivnější. Měl větší část zápasu více ze hry. Rovněž měl méně vyloučených a strávil více času na puku. Především třetí třetina byla v tomto směru ukázkovou, Vsetínští se dobře bránili, často nepouštěli Jestřáby z pásma. A hlavně i za zdánlivě rozhodnutého stavu se nezatáhli, ale dál útočili. Nicméně ani mizerný úvod trenéra Tottera nerozhodil. „Na play-off je hezké, že druhý den je další šance. A dokud někdo neudělá čtyři body, hraje se dál,“ připomněl kouč Prostějova.

Ten ale může mít problém při sestavování týmu. Zvláště ve chvíli, kdy by ještě někdo další přibyl na marodku. Přibylo totiž ještě jedno zranění. U centra Račuka se pak potvrdily nejhorší scénáře. „Račuk jde na operaci a Rudovský má zlomenou ruku, ti už nebudou do konce sezóny. Dubský nehraje už měsíce a je stále na marodce. Ostatní plus mínus jsou k dispozici. Máme třináct útočníků a šest beků, se kterými chceme dohrát sezónu,“ deklaruje Aleš Totter.

Se svou již notně pošramocenou družinou se o reparát bude snažit hned ve třech zápasech v tomto týdnu.