Zatím spíše odchody zveřejňuje klub LHK Jestřábi Prostějov. Zdá se však, že hanácký celek zažije také jeden zajímavý příchod a vlastně taky návrat. Jde totiž o odchovance a rodáka. Řeč není o nikom jiném než o dvaadvacetiletém obránci Martinu Pěnčíkovi.

Mladý zadák před minulou sezónou odešel na hostování do Šumperka právě od Jestřábů. A dostal tak poprvé výraznou šanci ukázat své kvality. Nezklamal, hrál v první pětce, pravidelně chodil na přesilovky a dostával příležitost v klíčových momentech zápasů. Nakonec ve 46 zápasech zapsal 17 bodů (5+12) a skvělých osm bodů v deseti zápasech přidal v baráži a utkáních play-down proti Ústí nad Labem a Táboru. Již někdejší trenér Šumperka Martin Janeček před sezónou o Pěnčíkovi prohlásil, že je to moderní, šikovný obránce s potenciálem. „Já jsem se upřímně divil, že na ledě nedostával větší prostor,“ sdělil tehdy redaktorům šumperského hokejového webu.

Nyní by se ale Pěnčík měl vrátit zpátky do mateřského klubu. Informaci Večerníku potvrdil člen realizačního týmu šumperského klubu. Kouč Prostějova Aleš Totter příchod mladého odchovance odmítl potvrdit nebo vyvrátit s odkazem na rozhodnutí vedení klubu o neuveřejňování nových jmen.