K pořádným přesunům dochází napříč Chance ligou. Desítky hráčů již mění působiště. Některé týmy, například Poruba nebo Slavia Praha, oznámily opravdu velké exodusy hráčů. Změny se nevyhnuly ani některým zajímavým jménům. V případě Prostějova je to například snajpr Petr Mrázek nebo brankář Ondřej Bláha. Už v minulých číslech jsme informovali, že Frýdek-Místek opouští polský útočník Filip Komorski, Slavii brankář Martin Michajlov nebo Porubu obránce Šimon Szathmáry. Přesuny ale nekončí, proto se pojďme podívat na další význačné hráče, kteří v uplynulém týdnu změnili působiště.

 

ONDŘEJ NĚMEC

Posila jako hrom. Osmatřicetiletý bývalý reprezentační obránce se vrací domů do Vsetína. Stane se tak po 17 letech a pro tým je to velká událost. Bývalý zadák brněnské Komety či Sparty Praha dlouhá léta reprezentoval, má ve sbírce dvě medaile z mistrovství světa a tři extraligové tituly. V minulé sezóně se mu nicméně nedařilo (3+5, pobyt na hřišti -21). Ale to se dá říct o celém Zlínu, odkud Němec přichází.

RIKU SIHVONEN

Třiadvacetiletý finský útočník si vyzkouší druhou štaci v České republice. Ta první v Litoměřicích pro něj skončila úspěšně, když si ve 44 zápasech připsal 40 kanadských bodů a měl velký podíl na prvním místě Litoměřic po základní části. Trvale velice produktivní hráč, rozdílový útočník má nyní pomoci také Vsetínu.

DANIEL VRDLOVEC

V Ústí nad Labem, i přes jeho špatné týmové výsledky, se objevilo pár nadmíru šikovných hráčů. Jedním z nich byl třiatřicetiletý útočník Daniel Vrdlovec, který si připsal skoro bod na zápas. V minulosti prošel Slavií nebo Šumperkem, zahrál si i v extralize, ale do nejvyšší soutěže se trvale neprosadil. Podaří se mu to nyní, po přesunu do Frýdku-Místku?

VOJTĚCH MOKRY

Mezi zajímavými jmény, která v týdnu měnila kluby, se nachází i jeden brankář. A ten bude Šumperku, svému dosavadnímu zaměstnavateli, hodně chybět. Byl totiž jasnou jedničkou, a i když mu bylo teprve dvacet let, za sebou má po osobní stránce skvělou sezónu. v základní části odchytal 40 zápasů s úspěšností zákroků 92,1 procenta. Jeho kroky nyní vedou do Frýdku-Místku.