Červen se v rámci hokejového klubu SK 1913 nesl ve znamení prvních soustředění. První v letošním roce vyrazili do Loučné nad Desnou hráči dorostu společně s novou kategorií 9. třídy. Ve druhém turnusu do stejného prostředí zavítali také starší žáci a ve třetím je následovali i mladší žáci. Kromě nabírání fyzických sil a těžké dřiny nechyběla řada zábavy a potřebné stmelování kolektivu. Po soustředění se hráči opět vrátili do tréninkového procesu v domácích podmínkách.

Loučná nad Desnou a resort Relax Centrum Gól, to byl stejně jako v předchozích letech cíl všech tří turnusů soustředění pro mládežníky hokejového klubu. „Je tam suprový areál, kde najdeme hřiště na plážový volejbal, skvělý trávník na fotbalovém hřišti i tenisový kurt s využitím na řadu dalších sportů. Do toho je tam skvělé stravování. Rádi se tam vracíme. Pomůžeme nám to i v tom, že kluci si vyzkouší různé dvoufázové tréninky, sobota patří pravidelně túře, kde se ukazují i různé silné skupiny a vůdcové,“ prozradil šéftrenér hokejového klubu Filip Smejkal.

V prvním turnusu odcestovali dorostenci společně s hráči nové kategorie 9. třídy a čekala je řada tréninků. Proběhly tak například výběhy na sjezdovce, kruhové tréninky, náročné běhání v písku, ale nechyběla ani zábava v podání florbalu či fotbalu. Na túru přes Červenohorské sedlo pak budou určitě ještě vzpomínat. „Cestu zpátky jsme čekali poklidnější, ale dala nám hodně zabrat, protože jsme šli devět kilometrů přes různé kamení a vodu. Všichni to zvládli a bylo to takové zpestření,“ vracel se k této akci šéftrenér.

Dorost následovali do stejného prostředí i starší žáci pod vedením Pavla Musila a Adama Winda. I na ně čekal bohatý program, byť hodně náročný a prošpikovaný zábavou. Na rozdíl od předchozích vyrazili na túru na Tři kameny s náročným a prudkým výstupem.

Závěrečné soustředění bylo určené mladším žákům. „Poslední vyjeli mladší žáci, a co jsem měl možnost vidět, tak si to premiérově užili kluci perfektně. Opékání špekáčků, zpívání u ohně a taky ušli přes dvacet kilometrů. Jak znám Vaška Meidla a Martina Pěchu, tak jim jistě dali řádně zabrat, byly tam i rozcvičky před snídaní,“ přidal se smíchem Smejkal.  

Opéct si špekáčky měly možnost i starší skupiny, ty ale zvolily raději odlišný program. „U těch starších máme na výběr, zda si budou chtít opéct špekáčky, nebo si dají větší kus grilovaného masa. Zvítězila větší flákota a pohodlí. Poseděli jsme tak a myslím si, že jsme si velmi dobře popovídali,“ doplnil kouč deváté třídy a ročníku 2013.

A proběhlá tři soustředění mohl na závěr zhodnotit velmi spokojeně. „Všichni přijeli spokojení a jsme za to rádi. Pro kluky i trenéry je to ideální možnost se lépe poznat a přijít také na chování určitých hráčů, kdo má například vůdcovské schopnosti a podobně. Velké poděkování patří nejen všem zúčastněným, ale také rodičům, kteří si tato soustředění musí hradit. Pevně věřím, že jsme je nezklamali,“ dodal závěrem Filip Smejkal.

Před zakončením letní přípravy před prázdninovými dny volna ještě ve čtvrtek absolvovali mladší i starší žáci fotbalový souboj se Slatinicemi.