Program Chance ligy bude brzy ve třetině. I tak ale ještě někteří hráči mění působiště. Dá se navíc očekávat, že v dalším týdnu takových změn přibude. Je zde totiž reprezentační pauza a kluby mají možnost nejen vydechnout, ale také ještě posílit. Přesto se už nyní několik přesunů odehrálo, a to včetně jednoho, kde je prostějovská stopa. Vybrali jsme tentokrát tři změny angažmá. A shodou okolností jde ve všech případech o útočníky.

Martin Dubský

Čtyřiadvacetiletý útočník má za sebou rozmanitou kariéru. Odchovanec pražské Kobry a následně Sparty Praha krátce působil v Americe, dále hrál v Kadani, Bílině a velmi krátce také ve Vrchlabí. V Prostějově zapsal dvě nekompletní sezóny, hodně ho sužovaly zdravotní problémy. Na marodce navíc byl i v závěru svého angažmá u Jestřábů. K poslednímu říjnovému dni byl útočníkovi ukončen kontrakt – podle vyjádření z klubu by měl mít nabídku z 1. ligy. A vzhledem k malému vytížení mu Prostějov vyhověl s rozvázáním smlouvy. Kam ale nyní zamíří?

Lukáš Nedvídek

Toto je posila jako hrom. Lukáš Nedvídek je osmadvacetiletý forvard, který toho nejvíce odehrál za Třebíč. Ostatně právě v Třebíči si zažil v roce 2019 své bodové maximum, když obstaral skvělých 50 bodů. Třebíči produktivitou pravidelně pomáhal minimálně do čtvrtfinále. Nedvídek je hráč v nejlepším věku, spíše tvůrce hry než střelec. A i když v posledních sezónách nebodoval tolik, jak se u něj očekávalo, mladému týmu Šumperka, kam nyní míří, jistě velmi pomůže.

Markus Korkiakoski

Zatímco z Kolína odešel Lukáš Nedvídek, místo něj přišel do středních Čech jiný velice produktivní forvard. Je jím Markus Korkiakoski, pro kterého to bude třetí angažmá v České republice. Útočník z Finska už má v našem hokeji dobré jméno. Výborně se uvedl v Litoměřicích, kde dvě sezóny po sobě „udělal“ 57 kanadských bodů. Více než bod na zápas měl následně i v Porubě. Té se nicméně tolik nedařilo. O kvalitách Korkiakoskiho vypovídá fakt, že i přes nedobré týmové výsledky Ostravanů byl vždy v kladných číslech účasti na ledě. Nyní v Kolíně může zabojovat o extraligu, v níž odehrál zatím dva zápasy.