I v polovině sezóny dochází ještě ke změnám v některých týmech. Většinou jsou jen doplňkového charakteru. Tentokrát ale měnilo dres hned trio výrazných hráčů, kteří mají potenciál být ve svých týmech oporami. V jednom případě jde navíc o přesun z prvoligového do extraligového týmu. A přitom o velký návrat. Ani v dalším případě pak nejde o nezajímavé jméno, útočník Petr Beránek působil minulou sezónu v Prostějově. Teď se ale loučí. Kdo jsou tedy tři plejeři, kteří mění působiště?

Petr Beránek

Začněme právě útočníkem Petrem Beránkem. Devětadvacetiletý křídelník se po minulé sezóně odebral do Jihlavy. Tam ve 21 zápasech zvládl 9 bodů (3+6), dalo se ale čekat víc. Útočník s dobrými fyzickými parametry a schopností střílet patnáct branek za sezónu se nyní loučí. Má přitom zajímavý hokejový životopis. Hrával kanadskou juniorskou OHL, v mládežnických kategoriích byl také v reprezentaci. Následně prostřídal řadu prvoligových klubů, a to jak v Česku, tak na Slovensku si zahrál i extraligu. Kam zamíří jeho kroky nyní?

Jakub Hajný

Tento pětadvacetiletý útočník je skoro metrák vážící hráč, který už toho má za sebou v hokeji také poměrně dost. Odchovanec Kladna toho odehrál zdaleka nejvíce právě za středočeský celek, několik let zpátky se ale také mihl v sestavě Prostějova. V minulé sezóně se Hajný hodně stěhoval. Vystřídal Kladno, Ústí nad Labem a Porubu. Tuto sezónu načal v „Béčku“ Pardubic. V něm toho ovšem tolik nenahrál, navíc čeká na první kanadský bod. Nyní se přesunul do Sokolova, za který už i sehrál první zápasy.

Daniel Dolejš

Dolejš je už osmadvacetiletý brankář, který je odchovancem Havlíčkova Brodu. Přesto ale drtivou většinu své kariéry tráví na severu Moravy. Přesněji řečeno, v některém z moravských klubů působí nyní desátou sezónu. Obvykle pendluje mezi první ligou a extraligou. A totéž se mu přihodilo i letos. Sezónu načal v Porubě, kde se blýskl skvělými výkony. Dosud odchytal 13 zápasů, zaznamenal 9 výher a i další čísla měl výborná. Ostatně pomohl Porubě k průběžnému prvnímu místu. Toho si ve Vítkovicích všimli, a tak ho povolali do extraligy. V ní už odchytal 166 zápasů.