Dva zápasy čekají v tomto týdnu prostějovské hokejové Jestřáby. Ve středu se mužstvo utká s Přerovem. Druhé hanácké derby se tentokrát uskuteční od 18 hodin na hřišti soupeře. Druhým soupeřem bude tentokrát Třebíč, kterou v sobotu od 17 hodin přivítají Jestřábi na svém ledě.

Prvním ze soupeřů bude Přerov. Tradiční rival Jestřábů začal sezónu skvěle. Tým zažil dlouhou bodovou šňůru, která jej držela blízko špice tabulky. Mužstvo poprvé v základní části poznalo přemožitele až v 15. kole. Hned čtyři body ale tým v této sérii ztratil během prodloužení, v nichž se Zubrům příliš nedařilo. I nyní má Přerov docela dobrou formu a atakuje čelo tabulky. Tým patří k trvale nejúspěšnějším celkům Chance ligy, v posledních letech se pravidelně dostával v tabulce vysoko a přímý postup do čtvrtfinále u něj bývá standardem. Může za to zejména dobrá obrana. Přerov trvale nemusí střílet mraky branek, funguje mu totiž hra směrem dozadu. A platí to i v této sezóně. Zubři před ní pak přišli třeba o velmi zkušeného Jakuba Hermana. Velká část týmu ale zůstala pohromadě. A kdo jsou opory Přerova? Třeba útočník Jakub Svoboda, odchovanec, který extraligu před časem vyměnil za první ligu. Hodně bodů má rovněž na svědomí Antonín Pechanec, někdejší letitá opora Havířova. V obraně jsou vidět třeba Robert Černý, který navazuje v dobrém na předešlé sezóny. Zkušenostmi oplývá hlavně Tomáš Kudělka. V bráně je jasnou jedničkou Michal Postava, který sahá po 94procentní úspěšnosti zákroků.

Přesuňme se ke druhému soupeři, kterým je Třebíč. Hokejisté z Vysočiny si drží dlouhodobou formu v 1. lize. Mužstvo trvale patří k nejlepším týmům. A platilo to zejména v minulém ročníku, kdy dlouho bylo první. Nakonec bralo druhou příčku. Pak sice senzačně Třebíč vypadla ve čtvrtfinále, tým ale přesto potvrdil, že patří k elitě Chance ligy. Platí to i letos. Třebíč se pravidelně s Porubou bije o vedení v soutěži. Z posledních zápasů vynikne zejména výrazná výhra v derby s Jihlavou 6:2 nebo pokoření Poruby 2:0. Třebíč patří k týmům s poměrně vyrovnanou obranou i útokem. Hodně branek dává v přesilových hrách, přesilovky Třebíče patří k nejlepším v soutěži. Třebíč opustily před sezónou někdejší opory jako Lukáš Nedvídek a Martin Šťovíček. Zůstali ale hráči jako Ladislav Bittner, Matěj Psota nebo Michal Vodný. Významnou oporou je Martin Dočekal, který je známý nejen tvrdou hrou, ale i svou produktivitou. Oporami směrem dozadu jsou třeba Antonín Bořuta nebo veterán Jiří Hunkes. V bráně znovu kraluje Pavel Jekel, který byl minulou sezónu mezi nejlepšími brankáři soutěže.