Vánoční svátky se blíží a s nimi i kratičký oddech pro hokejové celky. Než se jej ale dočkají, odehrají prostějovští hráči ještě dva souboje – jeden doma a jeden venku. V pondělí vyrazí Jestřábi do Chrudimi čelit „B“ týmu pardubického Dynama. A aby těch „D“ nebylo málo, ve středu čeká Jestřáby ještě domácí zápas s Duklou Jihlava. Oba zápasy začnou v 18 hodin.

„Béčko“ Pardubic je nově vzniklý klub, který fakticky v Chance lize nahradil Vrchlabí. Tým trénuje a hraje v Pardubicích a je základnou pro extraligové „Áčko“. Mužstvo tvořili na úvod sezóny zejména mladší hráči kolem dvacítky, často odchovanci Pardubic. Nicméně to se změnilo. V posledních týdnech přivedl tým několik zajímavých a zkušených posil. Příkladem je útočník Lukáš Endál, dále Patrik Machač, Tomáš Hanousek a naposledy Tomáš Vildumetz. Mužstvo výrazně posilovalo zejména v útoku, což je celkem pochopitelné. Pardubice střílí málo branek a zejména v listopadu se pořádně trápily, z osmi zápasů vydoloval tým jen dvě výhry a čtyři body. A pouze v jednom případě Pardubice „B“ daly více než dvě branky. Ale ještě zpět k soupisce. Podobně jako Jestřábi mají velmi mladou obranu, jediným zkušenějším hráčem v ní je Jan Zdráhal. V útoku je více zkušenějších borců, třeba Daniel Rákos se stovkami extraligových startů. Nebo například Tomáš Kaut, někdejší kapitán Jestřábů. Za ty ale dříve nastupovali také Michal Hrádek, Tomáš Matýs, Michal Pochobradský a docela nedávno ještě i Patrik Machač.

Podobně jako Pardubice „B“, ani Jihlava neměla kdovíjak povedený listopad a prosinec. Během listopadu z osmi zápasů tým vyhrál třikrát. Na přelomu listopadu a prosince nicméně tým dvakrát naplno zabodoval. Týmu se ale už nedaří tolik jako v říjnu, tehdy ze sedmi zápasů vyhrálo mužstvo šest. Nyní je na tom Dukla hůř a je to poznat i ve vyrovnané tabulce. Tým, který naposledy skončil až v baráži o extraligu je najednou sotva na pátém místě tabulky. Tým propouští na svého brankáře poměrně málo střel, na druhou stranu má ale nepříliš efektivní přesilovky. Přitom Jihlava má nejen sehraný tým, který z větší části spolu hraje delší dobu, ale také hráče na rozhodování zápasů. Příklady? Veterán Tomáš Čachotský, dále Tomáš Harkabus, v Dukle také vykvetl Patrik Miškář, který před časem oblékal dres Prostějova. Hodně aktivním obráncem směrem dopředu je Filip Haman, který dosáhl už na první desítku bodů. V bráně je nejvíce vytížený Adam Beran, který už chytal více než dvě desítky zápasů a se solidními čísly. Jedním z náhradních brankářů je ale také Jakub Neužil. Podobně jako Miškáře nebo také Miloslava Jáchyma jej na Hané fanoušci velmi dobře znají.